Next Prev
 

Menu

Vegetarische soto

soto

Vorige week  kreeg ik opeens ontzettend zin aan een bord Soto Ajam. En vroeg ik mij af hoe je dit geweldige gerecht kan maken zonder kip en met een eigen gemaakte boemboe. Normaliter maak ik deze soep met een boemboe van Koningsvogel. Maar ik heb me een paar maanden geleden voorgenomen om zo min mogelijk vanuit pakjes te koken. Er zitten zoveel ingrediënten in die niet goed zijn voor je lijf, zoveel E-nummers, ik wil het niet meer, we gaan voor vers! Dus begon ik mijn quest naar vegetarische soto, soto sayur in dit geval, en het lukte!

Ingrediënten
Bouillon
1 1/2 liter groente boullion
1 sereh stengel (gekneusd)
1 stukje gember (2/3 centimeter)

Voor in de soep
3 grote aardappelen
3 wortelen
tauge
bladselderij
gekookte eitjes
gebakken uitjes
so-oen of lon-tong

boemboe
5 sjalotten
1 teen knoflook
4 kemiri noten (10 min op 160 graden gepoft in alu folie)
1/2 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel kurkuma (koenjit)
1 kleine theelepel komijn (ongeveer 3/4) (djintin)

Bereidingswijze:
1. zet een pan met groente boullion(1 1/2 liter) op voeg hier een stuk gember(geschild en in plakjes) en sereh aan toe. Laat dit minimaal 30 minuten trekken. (als je meer tijd hebt kan je natuurlijk zelf een boullion trekken van een WUPS, wortel, ui, prei, selderij, nog lekkerder!)

2. Doe alle ingrediënten voor de boemboe in een keukenmachine en maal totdat het een massa is geworden.

3. Bak de boemboe een paar minuten aan in wat olie, zeef vervolgens de sereh en gember uit de bouillon and voeg deze toe aan de boemboe.

4. Voeg vervolgens de aardappelen en wortels in blokjes toe en kook ze gaar.

5 Decoreer met plakjes gekookt ei, lon-tong of so-oen, gebakken uitjes en tauge.

 

Voor mijn test versie(zie foto) had ik alleen geen gebakken uitjes, tauge en bladselderij meer in huis Het is wel een must als je het echt goed wilt doen! Neem de moeite om even langs de toko te gaan, je krijgt er geen spijt van!