Next Prev
 

Menu

160912: Bojimans van Beuningen

Tags: , , , , ,

Gisteren, 16 augustus, was de eerste dag dat mijn ov weer geldig was… Ik ben dus in de ochtend de trein in gesprongen om op avontuur te gaan. Bestemming? Rotterdam! Om precies te zijn, Museum Bojimans van Beuningen.. Ik vind dat ik te weinig naar museums ga.. Meestal verlaat ik Enschede niet omdat ik te druk ben met school.. Maar mijn vakantie maakt een hoop goed..

Mijn reis verloopt voorspoedig.. Vanwege de vakantieperiode is het heerlijk rustig in de trein.. Ik raak in gesprek met de dame naast me en al snel ben ik voorbij Utrecht. Voordat ik Rotterdam in ga neem ik nog een afslag naar Rotterdam Alexander. Shoppen zat niet in de planning maar nu ik toch in de buurt ben, heb ik de Primark maar eens onveilig gemaakt…

En wat een winkel is dat zeg… Alles is er goedkoop.. En wat een mensen overal.. Om gek van te worden.. Iedereen is er hebberig.. De rij bij de pashokjes was belachelijk.. Ik zelf vind er een broek, t shirt en panty, samen voor 10 euro. Dat is echt niks…  En alles paste ook nog prima ondanks dat ik het niet geprobeerd heb in het pashokje..

Primark, wat vond ik ervan? Ja het is cheap, alle kledingstukken zijn best leuk… Maar de shopping experience op zich zelf, Neh.. Te druk.. Ik blijf trouw aan de H&M.. Ik denk ook niet dat ik nog een keer speciaal voor de Primark naar Roterdam toe zou komen.. Maar gelukkig komt er in 1 in Enschede..

Rond een uurtje of 1 pak ik de tram naar Museumpark. En al snel ben ik gearriveerd bij het Bojimans. Ik begin met schilderijen uit de 15e t/m 18e eeuw, later bekijk ik tekeningen, moderne kunst en toegepaste kunst. Ik vond het erg leuk om die manier even weer nieuwe maar ook oude dingen te ontdekken. Het was bijzonder rustig in het museum en dat was een verademing op de ow zo drukke Primark…

Het leukste wat ik in het museum heb gezien is de spiegelkamer van Yayoi Kusama. Daarnaast was de installatie ‘Laat je haar neer” van Pipilotti Rist erg gaaf. Ik volg deze dame al een tijdje, 6 jaar geleden hield ik samen met Karwin Leutscher een presentatie over video art en toen al was zij 1 van de sleutelfiguren in ons verhaal. Ik vond het dus erg bijzonder om eindelijk haar kunst in het echt te kunnen ervaren, in een net, 10 m boven de grond. Ik vond het eng en heb een beetje last van hoogtevrees, maar wou er toch in… Het was ook echt gaaf!

Verder heb ik een aantal mooie tekeningen en stofpatronen gezien, maar daar zal ik in de loop van de week nog wat meer over vertellen in aparte artikelen. Uiteindelijk ben ik 2 half uur zoet geweest in het Bojimans. Aanrader dus!

Volgende week wil ik graag nog iets bezoeken. Liefst op gebied van moderen kunst, als je een tip hebt? Let me know!