Next Prev
 

Menu

Xmas adventures in France & Spanje

Als je me op Insta volgt weet je dat ik jarenlang een behoorlijke Fransganger ben geweest. Drie jaar lang was ik bijna maandelijks wel in Parijs. Echter, ben ik er in 2017 niet meer geweest. Tweede kerstdag pak ik daarom op de valreep de Thalys en ga ik alleen op mini avontuur in Frankrijk en Spanje.

Dag 1: Parijs
In de middag kom ik aan op Gare du Nord, wow wat heb ik dit gemist. Ik en mijn koffer trekken meteen een sprintje naar Paul bakery. Moet. Een. Croissantje hebben! Ik weet soms niet waar we in Nederland op kauwen , maar dat we dit brood noemen is scandalous! Franse mensen lachen ons keihard uit om die zielige bedoeling die bij ons in de schapping ligt. En eerlijk, gelijk hebben ze. Tweede Kerstdag in Frankrijk is niet zoals in Nederland, er is namelijk crazy veel open. Nadat ik ingchecked ben ga ik naar L’Opera war je overal Japanse restaurants en supermarkten gaat vinden. Voor mij is dit Walhalla! Japanse producten zijn in Nederland moeilijk te krijgen. In Parijs heb je supermarkten zoals de K-mart en ACE mart die er bol van staan. Het is voor mij altijd een hele ontdekkingstocht aan producten en ik houd ervan. In die zelfde straat zitten ook allemaal kleine eettentjes waar je voor goede prijzen ramen en sushi kan eten. Sinds Madrid ben ik hooked on ramen, uiterraard eet ik dat dus ook in Parijs. Einde van mijn avond ga ik nog even naar Trocadero, daar heb je het beste uitzicht op: “OMG! It’s the Eifel tower!” Ik bleef er 5 minuten en 22 seconden en kreeg vervolgens een allergische reactie van het hoge toerimse gehalte. Aah wel… Parijs Eifel tower view, check.

Dag 2: Bordeaux
Ik begin vandaag mijn dag vroeg, vanaf station Montparnasse pak ik de TGV naar Bordeaux. France is zo groot! Maar na een directe rit van 2 half uur ben ik er! Realiseer je hoe crazy dat is, Bordeaux is behoorlijk in het zuiden. Ik ben nog nooit eerder in deze stad geweest en heb van te voren niet echt een plan gemaakt. Alle gebouwen in Bordeaux zijn zandachtig qua kleur. De stad is statig en oud zoals veel grote Franse steden. De binnenstad is gevuld met leuke resturants en winkels. Rond lunchtijd is het in France heel normaal om een dagmenu ergens te bestellen en warm te gaan eten. Daar houd ik wel van! Ik vind al snel een ramen spot genaamd Fufu ramen, dus yeah, let’s go! Verder fotografeer ik veel in de stad. Zodra ik samen met iemand ben doe ik het veel minder. Dan spendeer ik liever tijd met iemand. In Bordeaux ga ik naar de Auchan, die is een huge ass supermarkt! Ik koop hier kaas, wijn en mosterd! Vooral het kaas assortiment is behoorlijk insane. Best wel tragisch ook dat we in de Nederlandse supermarkt niet verder gaan dan een stuk Camembert of Epoisses. Er is zoveel meer!Hoe tof is het eigenlijk om
dit ritje te kunnen maken terwijl je
je data gebruikt om te bellen met het thuisfront. ”


Dag 3: Bilbao
Bordeaux is niet heel ver van de Spaanse landsgrens. Om 6 uur s’ochtends vertrek ik daarom uit Bordeaux naar Spanje. Ik pak een bus naar Bilbao en wow het utizicht is geweldig want je gaat door de bergen! Vier uur later ben je er al. Hele andere vibes dan Bordeaux, de straten zijn glooiend en de stad is omgeven door bergen, vet mooi! Het is regenachtig in Bilbao, maar that’s okay! Ik spendeer de middag namelijk in het Guggenheim! Wat een E-P-I-C gebouw! De expo’s an sich zijn tof, maar eerlijk gezegd niet super uitgebreid. Ik heb vooral genoten van de architectuur! De vibes van Bilbao spreken mij wel aan, ik denk dat het er in de zomer ook heel leuk is. Zou er graag een keer naar terug willen en dan mijn bezoek willen combineren met strand en bergen. Spanje dig ik altijd wel. Ik voel me er niet persé heel erg thuis, maar de vibes zijn vibrant en aan.

Dag 4: Bilbao – Bordeaux
In de middag pak een bus terug naar Bordeaux, het is zonnig buiten en het uitzicht op de terugweg tussen de bergen is echt geweldig! Onderweg heb ik 3G dus bel ik de man. Hoe tof is het eigenlijk om dit ritje te kunnen maken terwijl je je data gebruikt om te bellen met het thuisfront. De bergen laten met kaolo klein en humble voelen. Dat is voor mij als lil’Asian ook niet zo heel moeilijk, maar toch, gotta respect nature. In de avond kom ik weer aan in Bordeaux, ik doe nog wat sightseeing door de stad. Het is er echt gezellig. Door het zachte weer hangen mensen lekker buiten met een drankje. Ik sluit mijn avond af, ofcourse, met nog meer ramen. OMG! Wat een verassing!Dan ga ik terug naar mijn kamer
en pak in mijn spullen, heel mijn koffer
is inmiddels doordrenkt door kaaslucht, Great!”


Dag 5: Bordeaux – Parijs
Op zaterdag reis ik met de trein terug naar Parijs. Voordat ik de trein in rol lunch ik nog even in Bordeaux, dat kan buiten, zonder jas! De zon schijnt, het is winter maar het is warm! De terugweg is een Corail ritje, na 4 uur kom ik aan op Parijs Austerlitz. Gek genoeg word ik tijdens deze rit niet één keer gecontroleerd. In Parijs verblijf in een zijstraat van Pigalle, het epicentrum van sexshops en peepshows. Deze straat leeft, in mijn hotel heb ik echter geen last van de drukte buiten. Montmatre en de Sacre Coeur zijn om de hoek en ik rol zo de metro in. Met die metro ga ik trouwens weer terug naar L’Opera voor meer ramen 🙂 Het geweldige aan Parijs is dat een aantal musea in de avond open zijn, zo ook het Palais de Tokyo. Om 22 uur loop ik nog even kunst te kijken, heel chill dat dit kan! Dan ga ik terug naar mijn kamer en pak in mijn spullen in, heel mijn koffer is inmiddels doordrenkt door kaaslucht, Great!

Dag 6: Bye Parijs, hello lover
Met een baguette onder mijn arm, verlaat ik Pigalle, op naar Antwerpen en vanaf daar naar Rotterdam en Enschede. Na 6 dagen alleen op pad kan ik niet wachten om T te zien. Het was fijn om in Frankrijk mijn eigen gang te gaan en zo eigen herinerringen te maken. Parijs is niet een stad waar ik me volledig thuis voel, maar inmiddels ken ik zo goed de weg dat ik er alsnog graag kom. Op naar het volgende avontuur! Maar nu eerst kaas eten en rode wijn drinken…


Als eerste op de hoogte van mijn laatste blogs? Schrijf je in voor de VANZ Newsletter.