Next Prev
 

Menu

Welcome to the jungle

Ik heb het niet direct van de daken geschreeuwd, maar hey laat ik bijdeze eens wel doen. Ik heb namelijk sinds vorige maand officieel een nieuwe job! Niet zomaar een job, maar werkelijk een te gekke job als Marketing Manager van het HipHopHuis.

Weet je nog dat ik in juni alleen naar Portugal ging? Nou, de allerlaatste nacht voordat ik naar NL vertrok besloot ik nog even op Facebook te kijken. Destijds deed ik dat niet zoveel. Ik was in Portugal vooral druk met empanadas wegkanen en aan mijn tan werken. Maar goed, het was 12 uur s’nachts geweest, ik lig in bed met een telefoon. Het is donker en het telefoonlicht werkt lichtelijk verblindend, als een Chinees scroll ik door mijn FB tijdlijn heen…(Ik heb Chinese roots, ik mag deze grap legit maken okay) En opeens, een vacature… Wacht eens? Een communicatieopdracht?? Voor het HipHopHuis? Holy shit! Wanneer moet ik insturen? Damn! Deadline voor 18:00 vandaag?? Kud!! Ik bent te laat! Oké fok it… Ik stuur NU wat in via mijn phone! Jezus wat is dit beholpen! Damn, staat mijn portfolio nog online?? Pfieeuw, ja gelukkig wel! FUK! Mijn wekker gaat om 4! Ik moet opschieten!Als een Chinees kijk ik
naar mijn scherm en scroll ik
door mijn FB tijdlijn heen…”


Ik stuurde, voor mijn standaarden, opper beholpen mijn sollicitatie in… En die was ook nog eens voorbij de deadline… Maar ja, culturele functies zoals deze zijn super schaars dus ik wilde het toch graag proberen. Niet geschoten is sowieso mis toch? En wow, een paar dagen later werd ik teruggebeld voor een gesprek. Ik solliciteerde en was binnen no time binnen als de nieuwe marketeer van het HipHopHuis. Wie had dat ooit kunnen denken??? In juli ben ik langzaam aan ingewerkt en mijn vuurdoop was The Notorious IBE. Besef je dit, ik moest werken tijdens IBE (1 van de grootste hiphop dans festival ter wereld)! Wauw <3

Hier in Rotterdam koos ik niet alleen voor een nieuwe baan, ik koos vooral voor een nieuwe tribe. Ik vond er een nieuwe familie met te gekke, mooie, creatieve mensen binnen een subcultuur waar ik toch al deel van was. De komende tijd wil ik op een missie waar ik jullie graag deel van wil maken. Ik ben opzoek naar de verhalen van cultureel Rotterdam. Ik wil connecten met oude bekenden en nieuwe mensen. Ik wil ontdekken wie ze zijn en wat ze betekenen voor de stad.Hier in Rotterdam koos ik
niet alleen voor een nieuwe baan,
ik koos vooral voor een nieuwe tribe…”


Ik wil me oprecht onderdompelen in de Rotterdamse scene en ik houd van thee, dus die anekdotes ophalen doe ik liever offline. Ken je iemand waarmee ik eens een uurtje zou moeten kletsen? Iemand die iets tofs doet binnen de cultuursector? Iemand die wat creatiefs of arty’s doet? Of iemand die zijn ding doet binnen de hiphop/urban scene? Maak mij dan verder wegwijs in the jungle en hook deze Alice up! PM me je tips over deze wonderland, want samen kennen we meer toffe mensen dan ik alleen.