Next Prev
 

Menu

Waves: Bass, Boogie & Beats uit het echte verre oosten

Een van de leukste jobs die ik heb is wel het werken als promotor. Dat doe ik al zeker 11 jaar voor verschillende events waarvan 6 jaar als moeder van Waves. Al sinds 2013 verspreid ik onder deze naam hiphop, ecletic R&B, modern funk en future bass voor liefhebbers van ‘The sound of tomorrow’. Zo haalden we in de loop der jaren een heleboel dope namen naar Enschede zoals Evil Needle, Full Crate, James Pants, Yung Internet, Kutmah, Jarreau Vandal, FS Green en de list goes on and on, *inserts Q-tip voice*…

In 2019 waren er 5 edities van Waves. Drie daarvan waren een samenwerking met Poppodium Metropool (vroeger Atak), één een samenwerking met Broodje Aap en de laatste was een special edition op mijn dakterras. Door al deze producties had ik ook weer de mogelijkheid om samen met Metropool te programmeren, zo haalden we Wantigga, Snareskin, Jaël en Ray Fuego naar Enschede. Dit was weer een te gekke kans om deze acts te presenteren aan een groter publiek.“Ik heb altijd een droom gehad
voor Waves, namelijk een editie
in een tropisch zwemparadijs.
In 2019 komt deze droom
ook echt uit!”


Naast de reguliere edities in Metropool heb ik altijd een droom gehad voor Waves, namelijk een editie in een tropisch zwemparadijs. In 2019 komt deze droom ook echt uit (dankjewel Dusty)! Door een samenwerking met Broodje Aap mag ik de poolarea van ’t Bölke hosten (inclusief palmen, flamingo’s en opblaas glijbaan). Voor het eerst in de geschiedenis van Waves sta ik ook zelf op de line-up en draai ik B2B met Viénce (Vanz & Viénce, niet alleen de naam was een sicke match). Zelf draaien, daar moest ik even aan wennen. En eerlijk, ik zei niet meteen ja. Ik heb Waves namelijk altijd een podium gevonden voor anderen. Door deze gig toch te doen kreeg ik wel weer mojo om in 2019 vaker buiten de deur te draaien (shout out naar de aanstichter, Esper). Afgelopen jaar draaide ik daardoor een aantal keer op een all-style battle voor dansers en teamde ik vaak met Aimée onder de naam Sub Base, een nieuwe bass music collectief waar je in 2020 wel meer van gaat horen…

Een andere memorable editie was Micro Waves. Micro Waves is ooit begonnen als een incrowd ding om buiten de reguliere edities te kunnen chillen. Het leek mij hele vet om dit naar een hoger plan te tillen door een editie neer te zetten met zon, eten, drankjes en gezellige DJ’s. Dat lukte ook, ik organiseerde deze lituation op een prachtige zomerdag bovenop mijn dakterras. De promo deed ik heel low-key via Insta en WhatsApp en zorgde voor een kleine crowd van ruim 50 personen. Shout out trouwens naar de crew die mij het afgelopen jaar heeft geholpen! Zonder jullie waren al deze producties niet mogelijk!

Het leuke van promoten vind ik nog steeds het verbinden van mensen doormiddel van muziek. Dat mensen de moeite nemen om naar een fissa te gaan waar ze Thundercat gaan horen en vervolgens blij gaan dansen, dat verwarmd mijn hart! Ook het ontwikkelen van talent is altijd een belangrijke missie geweest. Door dit seizoen Viénce en Daparohu aan te haken kon ik nieuwe DJ’s een plek geven op een groter podium. Nieuwe generatie de ruimte geven vind ik een major key voor het ontwikkelen van een community. Dat ontwikkelen, daar probeer ik volgend jaar weer mee verder te gaan, waarschijnlijk wel in een andere vorm dan ik tot nu toe eerder heb gedaan. De zaadjes zijn al aan het kiemen, to be continued!


Wil je trouwens mijn updates ontvangen straight in je mailbox? Schrijf je dan in voor Van mail. Over een tijdje wil ik weg van de socials dus dit is sowieso een goed idee om alvast te doen als je in contact met me wil blijven.