Next Prev
 

Menu

Vegan choco muffins

Gisteren heb ik een heel lekker recept gebruikt voor het maken van veganistische choco muffins. Veganistisch betekend dat er niks dierlijks in het recept verwerkt is. Dus bijvoorbeeld geen boter en eieren.

Droge ingrediƫnten
350 gr palm suiker (gula djawa) of bruine basterdsuiker/rietsuiker
250 gr bloem
60 gr Raw cacao of gewone cacao
1 zakje bakpoeder ( 7 gr)
1 theelepel maizena
1 zakje vanille suiker (7 gr)
snufje zout

Natte ingrediƫnten
250 gr zonnebloemolie
250 gr water

Muffin bakvorm + muffin bakpapiertjes

1. Verwarm de oven op 180 graden

2. Meng alle droge ingredienten met elkaar. Ik heb gula djawa gebruikt, een typische Javaanse palmsuiker die een andere geur en smaak afgeeft. Tevens is deze suiker wat minder zoet. Je kan het vinden in de toko, vaak in vorm van een rol.

3. Voeg langzaam het water en de olie toe.

4. Omdat er geen ei is toegevoegd is dit beslag wat dunner en zal ook minder goed binden. Na het bakken is de cake wat vochtige en losser van structuur. Van origine is dit een recept voor een brownie beslag. Ik heb daarom voor muffinvormpjes gekozen omdat de cakejes dan wat handzamer zijn om te eten. De mijne heb ik gedecoreerd met walnoten en raw nibs. Bak 20 min op hete lucht stand!

Tip: Je kan dit beslag ook gebruiken om een brownie van te bakken. Zelf giet ik het beslag dan meestal in een taartvorm. Baktijd is voor een brownie is ruim 30 min.