Next Prev
 

Menu

Vanz, waar ben je?

“Vanz, Yo? Ben je alweer weg?” “Wow Vanz, waar ben je? Ik wil jouw leven.” Wie quote ik? Jullie! Dikwijls krijg ik berichtjes, met deze inhoud als reactie op mijn snaps en Insta posts. En weetje, het beeld wat jullie van mij hebben is volgens mij opper leuk… Volgens mij denken een aantal van jullie dat ik “De Leven” leef. Mijn leven is ook deels heel leuk, maar er is ook zeker een keerzijde. Laat mij je daarom bijdeze even digitaal van die wolk aftrappen, cause, my life ain’t perfect… Ik wil dit blog beginnen door wat te bekennen… Ik, VANZ, ben al een tijdje niet meer in loondienst! Nu ik dit schrijf, lach ik mezelf met enige sarcasme uit… Heb een punt bereikt dat ik er om kan lachen… Maar eerlijk, de afgelopen maanden waren voor mij een rollercoaster…

Sinds mijn afstuderen in 2013 heb ik nooit 3 weken vrij gehad. Ik heb niet een jaar gereisd in Verwegistan om vervolgens terug te komen met mooie ervaringen en inzichten om mijn volwassen leven in te gaan luiden. Na het behalen van mijn diploma rolde ik, (lucky me, maar ook weer erg Vanitiaans) meteen in een baan… Daardoor heb ik nooit hoeven onderzoeken of dit het wel voor me was. Ik ging gewoon mee in wat er op mijn pad kwam.

De afgelopen 2 maanden had ik de kans om me daar even van te distantiëren en mezelf af te vragen; wil ik dit allemaal wel? Nu label ik deze tijd heel stoer als een kans, maar eerlijk gezegd, het voelde als complete mayhem! Ik moest iets simpels doch zeer complex doen; Stilstaan… En verdomme!! Ik had die shit niet ingepland! Als je me een beetje volgt of kent weet je dat ik gaande ben en dat ik hier fuckin slecht in ben! De enige momenten dat ik daar vanaf stap is als ik in retraite zit. En ook dat plan ik in. Ik fiks stilstand wanneer ik denk dat het mij verdomme het beste uitkomt okay!!“Ik moest iets simpels doch zeer complex doen;

stilstaan… En verdomme!! Ik had die shit niet ingepland!


Ik nam een coach in de arm in de hoop dat hij me wat richting op mijn pad kon geven. Deze guy ben ik heel dankbaar want binnen een half uur praten had hij bij mij het idee van tafel geveegd over het vinden van de perfecte dream job. Met 20 verschillende variabelen aan skills in 20 verschillende vormen, ontstonden er opeens 20 x 20 = 400 mogelijkheden. Conclusie: Het is onbegonnen werk om daar de beste keuze in te maken! Met hem heb ik vervolgens nooit meer over werk gehad, maar wel over mijzelf. Waarom ik bepaalde keuzes maak of niet maak en welke onderliggende processen daar ten grondslag aan liggen. Ik werd binnenste buiten gekeerd en hard met mezelf geconfronteerd alsof ik een 10-daagse vipassana deed in 4 uur tijd…

Mijn vriend Haiko, die zich op hetzelfde pad begaf als ik, schreef mij recentelijk dit in een brief: ”Als ik geen baan vind, vind ik wel iets anders. En als ik niets vind dan is dat ok!” en dit is in een notendop waar het bij mij de afgelopen tijd om heeft gedraaid… In het begin van mijn queste had ik hele wilde plannen, van elke dag wat maken van papier, cursussen doen, tot elke dag strikt mediteren. Om het gevoel van nutteloosheid te compenseren hield ik dat in ook heel netjes vol. Totdat ik begon te begrijpen dat ik wel wat milder kon zijn voor mezelf. Baas Loby zei me “Vanity, het leven an sich is al een job”… En ja, hij had volkomen gelijk!“Als ik geen baan vind, vind ik wel iets anders.
En als ik niets vind dan is dat ok!”
H.Rickhoff, 2017


Met werkdagen van 8:30 tot 23:00 (VOLT + VANZ) had ik zelden vrije weekenden en zelden tijd om met mensen af te spreken.  Ik was mijn eigen ergste vijand geworden… Deze situatie is daarom misschien wel het beste wat mij in tijden is overkomen… Ik had eindelijk tijd om te ademen. Ik kookte de laatste tijd weer wat meer en chillde wat vaker met mijn mensen… De afgelopen tijd leerde mij een belangrijke les, namelijk dat ik niks moet maar wel heel veel keuze heb. Doordat er opeens geen structuur meer was realiseerde ik me dat er een verschil is tussen moeten, kunnen en willen. In dit realisatieproces gaf ik de controle op. En daar, in tune met de kosmos is er een ruimte waar echte kansen zich aandienen… Ik leerde mezelf weer te vertrouwen, ik ging alleen op reis en een nieuwe, heerlijk, geweldige, awesome vlam enterde mijn leven… (Ja sorry not sorry, al die superlatieven zijn nodig).

Vier jaar geleden studeerde ik af bij Handstand Consultancy met een onderzoek over hoe Urban arts organisaties en commerciele merken konden samenwerken. Één van de conclusies van dit onderzoek was dat urban arts organisaties meer mogen profesionaliseren. Met mijn wortels als DJ en promotor is het altijd een droom geweest om daar aan te kunnen bijdragen en dit word nu werkelijkheid. Een ‘Eind goed, al goed’ is in deze daarom wel op zijn plaats, ik ga namelijk aan de slag als de nieuwe Marketing Manager van het HipHopHuis.


Mijn nieuwe job is niet fulltime dus ik ga gewoon door met eigen klussen. Hit me up als je wel wat Vanz support kan gebruiken of met me wilt samenwerken… Dit zijn de 5 belangrijkste cases waar ik de afgelopen tijd aan heb gewerkt. En die geweldige coach waar ik het over had, dat was Wim Kuper van Cre-Aid!