Next
 

Menu

Vanity Roxane making moves, making music

2020 was een mooi jaar voor freelancerij en heb ik heel veel leuke klussen mogen doen voor toffe opdrachtgevers. Ook heb ik mij dit jaar verder ingezet als female in the music game, niet alleen als DJ maar ook al programmeur, art-director en artivist. Read on als je alles wil weten over mijn epische freelance avonturen van 2020.

Vanity Roxane producing game
Samen met Amenti MoveMeant ging ik een traject in voor hun branding en marketingmix. Amenti is een super magisch danscollectief die een eigen bewegingsmethode heeft ontwikkeld waarmee je via beweging jezelf als mens verder kan ontwikkelen (later dit jaar werd ik ook nog eens 1 van hun trotse bestuursleden). Ook ging ik een branding en marketing traject in met fashion designer Mirjam Manusama. Een prachtig mens die hele mooie duurzame collectie kimono’s heeft gemaakt die zij volgend jaar gaat presenteren op de New York Fashion week. In opdracht van Handstand produceerde ik in samenwerking met Elroy Klee en Brahma Ramsodit voor Concordia het campagne concept Goud In Twente. Samen met Fisuals werkte ik samen aan een 48hour Global challenge en produceerde we een short movie genaamd ‘Mask Off’. Ook schreef ik mee aan een plan voor een tof nieuw video festival.

Helemaal het einde, UrbanLab040
Na meer dan 2 jaar eindigt mijn freelance klus bij UrbanLab040: de hiphop tak van Dynamo waar urban culturen samenkomen in vorm van lessen, events en talentontwikkeling. Ik weet nog dat iedereen mij voor gek verklaarde toen ik naast 3 dagen werken bij HipHopHuis in Rotterdam ook nog een dag in het zuiden ging zitten. Maar ik vond het een bazige tijd! In mijn functie als UrbanLab040 communicatie force heb ik heel veel leuke mensen mogen ontmoeten! Vanwege een subsidie die niet is gehonoreerd splitten helaas onze wegen. Ik ga iedereen keihard missen, de Eindhovense scene is poppin’, de zuidelijke gastvrijheid is one of a kind.

Shout-out met digitale hugs en extra lobi voor: Kareem, Drosha, Jaïr, Carmen, Tom, Chenzo, Sverre, Agostinho, Jing, Mark, Jeroen, Jostakid, Daan, Anisa, Gijs, Mike, Lowie, BJ, Shaun, Michael, Shahin, Danny, Dewi, Bart, Susan, Dave. Jullie zijn goud!

Vanity Roxane music game
Als DJ heb ik in 2020 besloten om weer een plek te claimen in de booth. Dit is een hele bewuste keuze geweest. Ik vind namelijk dat er te weinig vrouwen in de scene aanwezig zijn. Daarbij voelt het onjuist om dit enkel te vinden als promotor veilig vanuit de bühne. Nee, wil je die verandering? Draag daar dan ook actief aan bij. Daarom was het afgelopen jaar voor mij extra belangrijk om die spot weer te herpakken. Gigs doen met een crowd was alleen lastig, in plaats daarvan ging ik het afgelopen jaar maar HAM op de streamgame.

Aimée en ik werden in 2020 DJ residents op Londen based Sub.FM 🇬🇧. We deden als duo een vierweekelijkse radioshow en draaiden samen geregeld door het hele land bij verschillende grote stations, op een rij: Jam de la FEM, GreenStream, Diepe shit, ITMOTR, RaRaRadio, Operator, Spacebar, RhythmBlend 🇩🇪, Open atelier Franky Sticks, Het woord is nu en sloten we het jaar af bij Open Source Radio (in totaal 2 shows). 

Samen met Aimée werd ik programmeur van de bass stage op Green Vibrations. Door Rona is het festival er helaas niet gekomen. Toch kijk ik trots terug op het feit dat we een line-up hadden vormgegeven waar de helft van de acts dope females waren. Afgelopen jaar ontwikkelde ik als art-director de visuele identiteit voor een nieuw Frans dub techno label genaamd 777Hz. In 2021 ga je hier meer van horen! Er zitten ondertussen 3 releases in de pijpleiding. Ook starte ik de The FemDem een project waarmee ik meer vrouwen op line-ups wil gaan krijgen.

Op de valreep eindig ik dit jaar ook nog eens als jurylid voor Nieuw Elektronisch Waar en werd ik ook nog even geïnterviewd door PoppuntOverijssel over mijn visie op de Twentse scene, mijn achtergrond binnen de muziekscene en de dingen die mij bezighouden. Ook ben ik te horen op Spotify via deze Popcast van Booster festival. Ik vertel hier meer over The FemDem en Air Waves.


Wil je trouwens mijn updates ontvangen straight in je mailbox? Schrijf je dan in voor Van mail. Ooit wil ik weg van de socials dus dit is een goed idee om alvast te doen als je in contact met me wil blijven.