Next Prev
 

Menu

Summer’s ended

Kennen jullie die tune Summer’s ended van soul/funk band Incognito? Dit is misschien wel 1 van mijn favoriete jazz rock tunes evaaar! En tevens het thema van dit nieuwe blog. De zomer van 2018 is bijna done en was voor mij er eentje voor in de boeken. Op een paar dagen in Berlijn na, waren mijn vakantieskills extreem low tek. Mijn werk game was echter super strong. Er was zoveel te doen dat ik eigenlijk nu pas, in september, tijd heb genomen om terug te blikken. Tof was het wel! Daarom hier mijn avonturen op een rij.

 

1. Make A Scene //  Theater Rotterdam

 

Vurige battles, masterclasses, eigenzinnig theater, showcases en interessante panels, dat is Make A Scene. Dit nieuwe tweedaagse event van het HipHophuis had een programma vol met house, breakdance, popping, krump, dancehall en DJ’ing in Theater Rotterdam. De grote uitdaging van Make A Scene was voor mij om binnen minder dan 2 maanden tijd een heel nieuwe festival op te tuigen en te promoten. Het was insane zal ik je zeggen! Meest memorable moment tijdens het event was dat er een battle gaande was in de foyer die zo AAN was dat de dansers met een flying kick naar buiten vlogen (inclusief de crouwd die achter hen aan renden going HAM). 

Tussen de bedrijven door werd ik hier ook nog geïnterviewd door Tegenlicht over mijn motivatie waarom ik werk in de stad en woon in het oosten. Of het de uitzending gaat halen? Geen idee… To be continued…

Voor de promo van deze lituation werkte ik trouwens nauw samen met Marvin Bruin, een hele dope illustrator uit Rotterdam. De aftermovie was done by mijn broer Ravi Oedairamsingh. Fotograaf Ferdows Faghir was daar voor de foto’s.

 

2. Berlijn

Woensdag 11 juli vertrok ik samen met T naar Berlijn. Cause, it was ma b-day! Vanaf Enschede (praktisch Duitsland) rolde we voor mijn born day de trein in richting Berlijn. Vier uur later waren we daar, zeven uur later was ik aan het diggen bij mijn favoriete recordshop; Spacehall. Na Make A Scene was weggaan met bae much needed. Geslapen hebben we als een roosje in 1 van de tofste hotels van de stad, het Nhow! Een superdesigny modern lookin’ hotel aan de rivier de Spree waar zelfs studioruimtes in zitten en je een guitar- en keyboard roomservice kan bestellen (I joke u not).

In Berlijn herontdekte ik mijn liefde voor fotografie. Met T als male model nailde ik eindelijk de combinatie tussen mens en lijnenspel. Verder was het lekker rondstruinen in de stad, cheap eten en kunst kijken bij Hamburger Bahnhof (echt een aanrader als je into moderne kunst bent). Ik houd van Berlijn! Als ik 1 minuut vertrokken ben uit de stad wil ik alweer terug.


3. IBE // International Breakdance Event

IBE staat voor International Breakdance Event en behoort tot de top-5 dans events van de wereld. Twintig jaar geleden is dit festival geboren in Nighttown Rotterdam. Tegenwoordig draait het niet langer meer alleen om breakdance maar is het programma veel breder geworden. Er zijn meer dansstijlen toegevoegd en daarnaast is er ook een muziek programmering. Roffa is ingeruild voor het zuiden van Limburg. De stad Heerlen is nu the place to be en transformeert tijdens dit festival naar een groot hiphop dorp. Overal zijn battles gaande en jonge mensen van over de hele wereld bepalen de vibe en het straatbeeld.

HipHophuis had een eigen stage tijdens IBE. Met de de leus ‘Stand for something or fall for anything’ zetten we dit jaar een statement neer. Met alle kleuren van de regenboog namen we het Beta plein over met super bold programma powered by House of Vineyard, Jamdown en Amenti Collective.

Foto’s by: Maupz / Konrad Sachadel.


4. Jungle Boogie // Zomercarnaval

HipHopHuis was dit jaar sponsor van een nieuw initiatief, Jungle Boogie! Jungle Boogie is een collectief van hoogvliegers uit de urban danswereld. De groep is ontstaan omdat Rajiv Bhagwanbali en Remses Rafaela een gat zagen in de vertegenwoordiging van Nederlandse urban dansers tijdens het Rotterdamse Zomercarnaval. 

Dansstijlen zoals dancehall, waacking, krump, locking en house werden bij Jungle Boogie naadloos onderdeel van een daverende straatshow.

Het collectief had grote ambities die ook zijn waargemaakt. In aanloop wonnen ze de queen election, 1e plaats voor beste show en 2e plaats voor beste kostuum! Tijdens dit traject ondersteunde ik hen vanuit het HipHopHuis met promotie & communicatie. Als reward kon ik front row met ze mee. Omdat hun queen de kroondrager was van 2018 waren ze ook nog eens de eerste groep in de parade dus was het dubbel fissa! Je kan trouwens hun hele reis naar het carnaval toe checken via een serie op Open Rotterdam.

Foto’s door: Roberto Solisa


5. HipHopHuis video

Sinds begin dit jaar ben ik met collega’s bezig geweest om een video geproduceerd te krijgen die alle aspecten van het HipHophuis laat zien. Voor deze productie werkten we samen met Koala Koncepts, videomakers uit Rotterdam die deze zomer een absolute labor of love hebben verricht. Met een voice-over door de legendary Emmy award winning Black Ice en muziek door Dagger DX is dit een video geworden that raises the bar. Voor de livegang moet je nog even wachten. Maar geloof me, het is beyond EPIC!


6. The Jump Off // Seizoensopening

September opende het nieuw HipHophuis lesprogramma. Samen met wordsmith Elten Kiene werkte ik aan The Jump Off; het open huis van het HipHophuis. Er waren workshops, DJ-sets, cyphers, battles. closet sale, art expo, spoken word en optredens van singer- songwriters. Eigenlijk was het een mini festival wat deels ook plaatsvond bij de buren (biergarten / Operator radio / Wrap maniacs). We sloten het event af met een movie powered by het International Film Festival Rotterdam. Met het kleurrijke artwork done by TirzaMary kwamen we weer fris voor de dag. De aftermovie done by Ravi Sandberg kan je hier checken.


Voor alle projecten teamde ik met lady Kanvidance, zonder haar kon je me halverwege denk ik gewoon opvegen <3. Terwijl je dit leest ben ik trouwens op een welverdiende break. Ik vloog vannochtend naar Birmingham voor een avontuur in de stilte… Het is gymtime for de mind, vandaag start ik een 10-daagse Satipatthana Sutta course. Ok doei!


Social media schranst mijn tijd op, ik ben alghoritme moe en wil naar een situatie toe waarin ik mijn socials zo min mogelijk gebruik (het liefst op termijn verwijder). Wil je in contact met me blijven? Schrijf je dan alvast in voor Van mail.

10 thoughts on “Summer’s ended”

 1. Koos
   · 

  Awesome!!

  • Vanity Roxane
    · 

   Thank u <3 En te gek dat jij je hebt ingeschreven voor Van Mail!

 2. Loby
   · 

  Upgrade accomplished!

  • Vanity Roxane
    · 

   Group meditation in the hall? Group meditation in the hall! Nailed it homes 😀

 3. Henri
   · 

  Nice!

 4. Robot Jan
   · 

  u rock!

  • Vanity Roxane
    · 

   Toen ik er midden in zat, dacht ik soms, omg waar ben ik mee bezig? Maar achteraf was het echt wel cool!