Next Prev
 

Menu

Spreken voor de win!

Laat ik dit stuk meteen beginnen met iets wat ik als introvert vreselijk ongemakkelijk vind, spreken. Liever zonder ik me af, contempleer ik in alle rust, alleen, over mijn gedachtes en taken net zo lang totdat ik ze geordend op papier heb staan. Daarom ga ik zo lekker op grote documenten schrijven, daarom werkt vipassana zo vreselijk goed voor mij en dit is precies de reden waarom ik er plezier uit haal om af en toe een blog te droppen. Het dwingt me om te onderzoeken, te ordenen en zonder afleiding van externen in mezelf te keren. 

In 2020 ben ik met dat ‘spreken’ wat ik hierboven noem nieuwe stappen gaan maken, ik zette mijn stem in als radiohost. In samenwerking met In The Middle Of The Rhythm Radio initieerde ik een de radioshow genaamd Air Waves en begon daar artiesten uit de Twentse muzieksector te bevragen over hun pad. Het doel was simpel, ik wilde laten zien hoe rijk onze eigen geschiedenis is en dat we als regio heel veel in huis hebben om trots op te zijn. Ik geloof dat als je een cultuur documenteert je het meer bestaansrecht geeft, makkelijker kan vieren wat je hebt en trots kan zijn op de mensen die er in bewegen.

In de voorbereiding van elke show deed ik veel research, sprak ik met mensen uit de sector die me welwillend hielpen aan allemaal vette anekdotes. Alleen daardoor al ontstonden er nieuwe connecties en kwamen er heel veel mooie verhalen op tafel. Omdat er een hele andere aanleiding was om met mijn gasten te praten, leerde ik iedereen op een nog dieper niveau kennen. Zo had ik afgelopen jaar mooie talks met Mark de Greef (HGHR LVLS), Elwin Rumplmair (DJ Jakuza), Yoeri Claassen (All.I.As) en Shadi El Feki (Shadee sound).

Deze move van dat hosten, was voor mij extreem on-ge-mak-ke-lijk! Maar de noodzaak om te documenteren lag echter hoger dan de kortsluiting die het veroorzaakte in mijn hoofd. Door het gewoon te doen werd het gaandeweg eigenlijk steeds beter. Nu een jaar later kan ik verklappen dat deze stap heel veel verrijking heeft gebracht en nieuwe deuren voor mij aan het openen is. Zo interviewde ik een hele reeks artiesten op het Gogbot festival en is er een heel tof artikel over mij online gegaan via Poppunt Overijssel. Mijn stem ben ik ook aan het inzetten om een netwerk op te op te bouwen voor vrouwen in de muziekindustrie genaamd The FemDem. Wil je daar meer over weten? Dan raad ik je aan om deze PopCast van Booster Festival eens te luisteren via Spotify, daar vertel ik er meer over.

In 2021 ga ik verder bouwen aan The FemDem community en komen er weer nieuwe edities van Air Waves aan op ITMOTR. De eerdere afleveringen kan je checken via ITMOTR Facebook Pagina. Ik wil dit artikel trouwens afsluiten met een vraag voor jou. Kan jij iets noemen wat buiten je comfortzone ligt? En twee, wanneer was de laatste keer dat je daar werkelijk iets mee hebt gedaan?


Wil je trouwens mijn updates ontvangen straight in je mailbox? Schrijf je dan in voor Van mail. Ooit wil ik weg van de socials dus dit is een goed idee om alvast te doen als je in contact met me wil blijven.