Next Prev
 

Menu

Recept: Minchi

Tags: , ,

Gisteren heb ik bijzondere kookles gehad waarin ik geïntroduceerd werd in de keuken van Macau. De Macanese keuken is een mix van invloeden uit Zuid China en Portugal. Een zeer populair gerecht is Minchi, een gehakt schotel wat qua smaak gelijkenissen heeft met het Indonesische recept semoor.

Voor 4 personen:
500 gr gehakt (gemengd, rund, varken, het kan allemaal)
1 x ui in blokjes (middel groot)
1 x knoflookteen fijn gesneden
1 x blokje verse gember van ongeveer 2 a 3 cm, fijn gesneden
1/2 paprika in kleine blokjes
1 aardappel in blokjes

Kruiden:
1 boullion blokje
1 eetl rijstazijn
2 eetl ketjap
1 eetl Japanse soja saus
1 tl zwarte peper
1 tl nootmuskaat
1 x kruidnagel
Wokolie
Sesamolie
Suiker

Stap 1: verhit de wokolie, voeg een kleine scheut sesamolie toe voor smaak en geur. Wanneer de olie heet is voeg je knoflook en gember toe, fruit dit aan.

Stap 2: Bak het gehakt + kruidnagel & boullion totdat het gehakt gaar is.

Stap 3: Voeg ketjap, soja & azijn toe en de nootmuskaat & peper. Voeg een snufje suiker toe om de azijn uit te balanceren

Stap 4: Doe de ui en paprika erbij en laat even mee garen. Op het einde voeg je de kleine blokjes aardappel toe.

Minchi is lekker met rijst. Dit gerecht heeft vele interpretatie, zo kan je bijvoorbeeld de aardappel vervangen voor doperwten. Dit recept staat dus ook niet vast maar is meer een richtlijn van hoe het zou kunnen. Ga vooral af op je eigen smaak.