Next Prev
 

Menu

NYC: Dag 7

Vandaag is een vrije dag en ligt er geen verplicht programma. De een gaat naar ground zero de ander richting staten island. Ik heb vandaag besloten dat ik eens alleen op pad ga. Gewoon lekker rondlopen en in de metro zitten. Omdat we de hele week al in een groep reizen heb ik de hele week nog geen muziek geluisterd. Vandaag is dus ook het ultieme moment om de straten van New York te exploren met mijn headphones op.

Iets voor 9 vertrek ik vanuit het hostel. Mijn missie is om een nieuw paar Vans te vinden en gelukkig ben ik een paar dagen eerder al wat winkels in Chinatown en Soho tegengekomen die ze verkopen. Ik ben dus met de metro terug gegaan om eens te kijken of ze er in mijn maat zijn… Helaas is dat niet het geval…

Ik reis door naar Union square waar ik ook nog even zoek.. Ook daar slaag ik niet.. Een paar dagen eerder zochten wij met de groep naar de winkel Flight club in onze zoektocht dara naar toe kwamen wij ook langs een geweldige boekenzaak genaamd “Strand”. Alleen had ik toen helaas geen tijd om goed te kijken wat ze precies verkochten. Ik ben dus na mijn Vans quest doorgegaan naar Strand. En dat was een verstandige keuze! Strand is echt een geweldige boekenzaak met een nog geweldiger aanbod aan art & design boeken. Ik zocht een aantal specifieke dingen en de staff kon mij meteen vertellen waar ik moest zijn en liepen netjes met mij mee! Service!

Wat opviel bij Strand is dat boeken van bijvoorbeeld Peppin en Taschen net iets goedkoper zijn dan in Nederland. Verder is de winkel erg overzichtelijk! Ik heb een geweldig boek gekocht over papercraft waar ik binnenkort meer over zal gaan schrijven!

Na Strand ben ik even gaan eten en ben ik mijn route gaan uitstipelen naar de MET. De MET is het Metropolitan museum en ligt naast central park. Mijn streven was om hier in New York in iedergeval 1 museum te bezoeken. Ik had graag het Guggenheim willen zien of Moma maar het is toch de MET geworden vanwege huidige expositie die zijn nu hebben over japanse storytelling kunst.

Als je de MET binnenkomt is er een grote ontvangst hal. Eenmaal bij de kassa kwam ik erachter dat ik studentenkorting kon krijgen en voor 12 dollar binnen zou kunnen komen. Daarnaast kwam ik erachter dat dit museum een soort variabele entree heeft, een soort van vrije donatie, je mag zelf kiezen wat je voor de entree zou willen geven, voor 10 dollar ben ik binnen.

Ik begin mijn tour in de vleugel die in teken staat van Griekse en Romeinse kunst. Dit is al meteen heel indrukwekkend de colectie van beelden is namelijk super groot. Daarnaast hebben ze de ruimte prachtig ingericht. Zo wordt er gespeeld met het buitenlicht er licht marmer en mozaiktegeltjes op de vloer. Er zijn zuilen een fontein en zelfs de bankjes zijn in dezelfde stijl. Bijzonder!

Na dat ik door deze vleugel heen ben gegaan ga ik naar de 2e verdieping waar een veluegel is die volledig in teken staat van Aziatische kunst. Deze vleugel is nog groter dan die over Griekse kunst dus ik kijk echt mijn ogen uit. De vleugel is opgedeeld in verschillende landen zoals China, India, Indonesie(Java) etc… Ik heb hier heel veel bijzonder beelden gezien, veel Boeddha’s maar ook mandala’s en de meest prachtige muurschilderingen. Wat ook bijzonder is dat ze aansluitend van een bepaald land een binnenplaatstje hebben gebouwd. Zo is er bij het Chinese gedeelte een soort binnentuin gemaakt in die stijl en in het Japanse gedeelte heben ze een kleine zen tuin nagemaakt en een kamer met van die matten. Daardoor zit je echt volledig in de sfeer. Heb hier hele mooie kimono’s zien hangen! En heb ook veel inspiratie op kunnen doen voor mijn advertising project voor school.
Andere vleugels die heel veel indruk op mij hebben gemaakt waren die met de Europese kunst en moderne kunst. Ik vond het heel gaaf om eindelijk eens een Monet, Velasquez, Vermeer, van Gogh, Henri Rousseu, Picasso, Paul Klee, Joao Miro en Rothko in het echt te zien. Ik heb vooral in de vleugel van de moderne kunst mij ogen uitgekeken. Echt heel mooi!

Wat mij ook erg aansprak was de vleugel over de Americas(Zuid Amerika etc), Afrika en Egypte. Vooral die laatste heeft een diepe indruk op mij achtergelachten. De collectie is echt heel groot en gaat van wandschilderingen tot allemaal verschillende sacrofagen en mummy’s Als kers op de taart hebben ze gewoon in het museum een klein deel van een tempel nagebouwd met orginele brokstukken, met vijfer alles. Het ziet er heeeeel indrukwekkend uit!

Ik heb deze dag zo’n 6 uur doorgebracht in het museum en achteraf kwam ik erachter dat ik nog steeds aantal stukken gemist had(Amerika wing, Medieval en islam art). Het is er echt een hummongus! Je kan zelfs een 3 dagen ticket kopen voor dit musuem. Een bezoek aan de MET kan ik iedereen aanraden! Echt heel gaaf ik heb echt een hele geweldige verijkende dag gehad. Het is gewoon een beleving opzich!

Zonet heb ik mijn koffer alweer gepakt, morgen ga ik weer richting Nederland. Voor morgen overdag heb ik nog geen plan. Misschien nog een dagje shoppen met Gerogina om mijn laatste dollars op te maken.

Dag 1 / Dag 2 / Dag 3 / Dag 4 /Dag 5 /Dag 6 /Dag 7 / Dag 8