Next Prev
 

Menu

NYC: Dag 6

Vandaag is het de laatste dag bij Urban Arts Partnership. Er stond een druk programma voor ons klaar. We begonnen om 10 uur bij het hoofdkantoor waar we een presentatie kregen over fresh prep. Fresh prep is een alternatieve leermethode voor leerlingen die vaak zakken voor een aantal verplichte examens.

Doormiddel van fresh prep leer je door rap de Amerikaanse basis waarden waardoor jongeren handvatten krijgt om het examen te halen. Na deze presentatie hebben we een weer een high school visite gedaan. Wat opviel bij de high school is dat zodra je de ingang bent gepasseerd er meteen een security guy te vinden is. Bijzonder… Dit keer echter geen metaalpoortjes..

We bezoeken verschillende lessen en kunnen tussendoor kletsen met studenten. Ze hebben erg leuke lessen op de school, marketing, documentaires maken, foto collages etc.. We krijgen ook uitleg over Idesign. Een soort programma wat in teken staat van studenten die veel afwezig zijn. Zodra we klaar zijn met de lessen neemt Jennifer van Urban Arts Partnership ons mee naar het dak van de school. Erg bijzonder! Boven op het dak is een enorme skatebaan gebouwd, je kan er basketballen en overal is graffiti te vinden. Dit dak is zeg maar een Jannink 5.0, super groot en erg industrieel!

Na de school visite kunnen we nog een kijkje nemen bij de Urban Arts Partnership Academy die bij het hoofdkantoor te vinden is. Kids kunnen deze middag beats maken en vocalen opnemen in de booth. Een andere groep is bezig met het verfen van een muurschildering, ook erg cool! Na de les, blijven er nog een aantal mensen van Powered hangen en samen met de docenten van Urban Arts Partnership gaan ze samen een rap opnemen, Zomaar spontaan en mij betreft de ultieme new arts uiting!

Het opnemen van de rap neemt wel wat tijd in beslag. Ik heb toen voor het eerst sinds dat ik weg ben mijn Skype eens aangeslingerd. En ja hoor Ludo is wel online en hangt nog steeds bij Yoeri. Het komende uur daarna heb ik gezellig even gekletst met het thuisfront. Fijn om te horen dat alles oke is en dat er mooie muziek word gemaakt. Als de rap track klaar is gaan we meteen richting hostel. Samen met de mensen die over zijn gebleven eet ik nog wat en hang ik nog even op de gang van de 10e verdieping.
Ik wou deze avond graag naar de Brooklyn Bowl waar Questlove een setje zou draaien maar ik ben zo kapot van vandaag en de laatste dagen met veel te weinig slaap dat ik er geen trek meer in heb. Ik blijf dus mooi hier hangen en geniet even van mijn momentje alleen… Niks mis mee, ik vind het zelfs heerlijk… Ik verheug me er nu al op dat ik niet om 7 uur op moet.

Morgen zijn een aantal toeristische atracties gepland zoals de statue of libarty en brooklyn bridge. Maar ik denk dat ik die ga skippen en een dag in de MET ga hangen. Er schijnt een geweldige expositie te zijn met Japanse en Chinese art. En ik als Hiroshige fan kan dat eigenlijk niet missen. Het lijkt me fantastisch om daar eens rond te lopen. Entree van de musea in NYC is echter niet goedkoop, je betaalt zo 25 dollar voor een kaartje… bijzonder… hopelijk is dat het waard!

Dag 1 / Dag 2 / Dag 3 / Dag 4 /Dag 5 /Dag 6 /Dag 7 / Dag 8