Next Prev
 

Menu

NYC: Dag 5

Vandaag was een spannende dag…. Gisteravond en nacht hebben een boel mensen van PBNA nog een presentatie lopen voorbereiden. Een gedeelte van de groep is dus al vroeg richting het kantoor van Urban Arts Partnership gegaan. Ikzelf ben vannacht ook nog zeker tot een uur of 1 opgebleven om achterstallig Photoshop werk in te halen… Helaas ging mijn wekker al om 7.15. Heb te weinig geslapen en ben best wel moe..

Samen met Lawin en Georgina ontbijt ik vandaag bij Starbucks, bagel en iced coffee.. Als je in de ochtend door de straten van Manhattan loopt zal je een boel mensen voorbij zien komen met een plastic beker gevuld met iced coffee, dat is de echte ochtend steez hier. Het voordeel van ontbijten bij Starbucks is dat ik even gebruik kan maken van het wifi. Probeer altijd eind van de dag in het hostel even op te schrijven wat ik doe zodat ik dat later kan posten zodra ik internet heb.

Samen met Georgina, Lawin, Jessie en Carmen vertrekken we naar Urban Arts Partnership, we komen net op tijd aan en de presentatie begint al snel. Mij betreft een zeer overzichtelijk verhaal over alles wat er in Oost-Nederland gebeurd op gebied van new arts en PBNA. De presentatie werd afgesloten met een muzikaal stuk van de vakdocenten, Rochee, Fabian, Mark en Tim, erg cool!

Na de presentatie hebben we een break vaan een aantal uren voordat het programma weer hervat. Plan is om met de groep te lunchen. En ik zal je zeggen, de groep bestaat uit 15 man, wij eten niet vaak samen, we willen het wel maar het geeft te veel gehassel. Mensen komen te laten, blijven steken bij de sneakerstore die we op weg naar bestemming tegenkomen of ze moeten opeens geld pinnen of roken… Vervelend. We hadden al snel door dat het beter is om de groep op dat soort momenten op te splitten..

Lunchen doen ze bij Mac Donalds, ik keek Mark aan en dacht, neh, maar dat is niet wat.. Gelukkig dacht hij hetzelfde. En wij de spelbrekers zijn richting Chinatown gegaan om daar eens lekker rond te wandelen. Hier kwamen we de eerste redelijk goedkope sneakerstores tegen.. Had een geweldig paar Vans in mijn handen, maar helaas niet meer in mijn maat. Toen we verder liepen kwam ik een Aziatische speciaalzaak tegen die eigenlijk een mini warenhouse was. Ze verkochten er kleding, kookgerei, beeldjes, accesoires, origami papier, boeken en eten. Mij betreft een klein stukje hemel op aarde (hahah happy).

Na de lunch ben ik samen met Mark dieper Chinatown ingegaan. 1 van de dingen die ik heel leuk vind aan de Amsterdamse Chinatown is de tempel. Maar die van New York had ik nog niet gevonden. Nog geen half uur later kwamen we de boeddhistische tempel van New York Chinatown tegen. Wij zijn er naar binnengegaan en hebben een wierookte gebrand en uiteraard even een dankwoordje uitgebracht.

Wat wel opvalt aan de New Yorkse Chinatown is dat er weinig echte speciaalzaken zijn. Er zijn veel winkels maar het zijn voornamelijk winkels die veel toeristische prullaria verkopen, dat is een beetje jammerlijk.. De sfeer in die winkels is ook echt cheap… TL licht en geen enkele sense voor inrichting. Wat ik wel leuk vond, is dat er een martial arts winkel te vinden is die een goed assortiement heeft aan spullen. Zoals boeken, wapens, kleding etc…

Na de lange wandeling in Chinatown gaan we naar het 2e deel van ons programma bij Urban Arts Partnership, het master poet programma. 1 keer in de maand organiseert Urban Arts Partnership een open mic voor studenten en geintreseerden. Deze staat volledig in teken van rap en spoken word en word gehouden @ Dixon Place.

Dixon is een klein cafe in de buurt van Chinatown. De setting is simpel. Kids kunnen zich in verschillende rondes inschrijven en een gedicht, spoken word stuk of rap voordragen. Wat opvalt is dat het niveau vrij hoog is en dat er veel respect is naar elkaars werk. Sommige kids zeiden echt heftige dingen zo deden ze teksten die te maken hadden met zelfmoord of thema’s zoals ongewild zijn etc… Alles op een zeer poetische open manier.

Ook onze vakdocenten hebben zich tijdens deze open mic gerepresent. Tim heeft prachtig gezongen, Fabian, Rochee en Reduoan deden allemaal hun ding en Mark heeft mij vandaag echt een brok in mijn keel bezorgd met zijn Engseltalige lyric, zo erg zelfs dat ik bijna moest huilen. High five naar de geest, wat ene held! Big up ook naar Georgina!

Na de open mic gaan we eten in Chinatown.. Ik had gehoopt op sushi maar dat zat er helaas niet in.. Eenmaal terug in het hostel ben ik weer verder gaan photoshoppen en mijn footage gaan back-upen. Al snel kwam Mark nog op bezoek om even bij te kletsen over de dag. Vind het heel bijzonder dat wij tegelijk hier zijn en New York samen kunnen meemaken!

Rond 1 stoppen we met kletsen en leek het me wel handig als ik me eens zou voorbereiden op de volgende dag. Ik pak mijn tas in en ga douchen. Op de terug weg van de douche naar mijn kamer kom ik Reduoan, Rochee en Mark nog tegen. Ze hebben het net over Ashvin J en dat Rochee nog bij hem op bezoek gaat voor beats. Ashvin! Hij is heel benieuwd naar je arsenaal, hij vind je cool! Ik ben zoals gewoonlijk weer trots op mijn stadje en stap met een warm gevoel mijn kamer binnen…

Belachelijk moe schrijf ik nog even deze blog post, het is ondertussen half 3, gelukkig gaat de wekker al om 7.15.. Superphuntime <3 The city that never sleeps? The Vanz that never sleeps!

Dag 1 / Dag 2 / Dag 3 / Dag 4 /Dag 5 /Dag 6 /Dag 7 / Dag 8