Next Prev
 

Menu

NYC: Dag 4

Vandaag is de eerste dag dat we vroeg op moeten. Mijn wekker gaat om 7.15. We gaan vandaag met de groep naar Urban Arts Partnership. Een van de grootste Urban arts organisaties uit New York.

Om 8 uur ga ik samen Georgina, Lawin en Maribel ontbijten. Ik  ga voor de all american cookies en muffins, niet zo gezond, maar wel inspirerend voor als ik thuis weer aan het bakken ga. Die cookies vullen ook te goed, mijn muffin krijg ik niet eens op….

Om 9 uur vertrekken we richting het hoofdkantoor van Urban Arts Partnership dat is in de buurt van Chinatown, Howardstreet. Wat opvalt is dat in dezelfde redelijk dure zaken zitten. Zoals de winkel van Jill Sanders en een Holiday Inn. Eenmaal aangekomen bij het kantoor stappen we in zo’n oldschool lift. Je weet wel met zo’n hekje van binnen en een Chinese lift guy die de lift voor je bediend(inclusief oldschool radio met chinese muziek)…

Toen we er uiteindelijk uit konden keek ik mijn ogen uit. Het kantoor zit op de 5e verdieping van het gebouw en het is er super licht, veel ramen, veel wit en dingen van hout. Ik hoorde achteraf dat dit voorheen een fabriekshal was, dus dat hebben ze mooi omgebouwd.
We krijgen een tour door het kantoor. Ze laten ons wat van de klaslokalen zien die ingericht zijn met dure Mac’s en een dikke vocal booth. Erg cool! Na de tour krijgen we een presentatie over Urban Arts Partnership, wat ze precies doen, de geschiedenis, maar ook bijvoorbeeld hoe de financiering in Amerika werkt, erg interessant. Vooral de projecten die zijn doen zijn erg inspirerend…

Na de presentatie hebben we lunch en die is all American, ze hebben namelijk 5 huge ass pizza’s besteld. Ja ze zijn huge ass, maar eerlijk gezegd ben ik ook nog geen normaal formaat pizza hier tegen gekomen, ik geloof dat het hier niet eens bestaat. Ook vandaag hou ik het weer vegetarisch door te kiezen voor een pizza magarita met mozzarela, good!

Na de lunch hervat nog kort de presentatie en gaan we daarna door naar een high school. High School is ook weer zoals je het zou verwachten.. Je komt er binnen en je ziet meteen de beveiliging zitten.. En ja je moet ook door een poortje.. Naar..

Onze groep is opgedeeld in 5 verschillende art activiteiten. Ik word samen met Mark en Fabian ingedeeld bij Music production en kan dus plaats nemen in een klas met high school kids die music production lessen krijgen via Urban Arts Partnership… Ik wist niet goed wat ik kon verwachten bij school visite maar dit was toch wel heel erg bijzonder..

Wij stellen ons kort voor. De leraar start de les met een masterpiece. Een masterpiece is zeg maar een nummer die bijzonder is. Dit keer is het Stevie Wonder met zijn track die een ode is aan Duke Ellington… Hij laat dit aan zijn studenten horen die er vervolgens feedback op kunnen geven. Erg leuk om op die manier kinderen op te kunnen voeden met historie.. Na de feedback sessie gaat iedereen bezig met het maken van een beat op garage band en kletsen we nog even met de leraar. Hij is erg enthousiast en vertelt dat hij zelf ook MC is en in dezelfde crew als MF Grimm en MF Doom zit, bijzonder!

Achteraf praten we nog even na over onze ervaringen met de mensen van Urban Arts Partnership in de school bibliotheek. Erg fijn om te zien dat iedereen zich zo open voelt om dingen te delen. Rond een uur of 4 zijn we klaar en gaan we richting hostel. Bijna iedereen gaat vanavond (of probeert nog te gaan) naar New York Nicks vs Raptors @ Madison Square garden.. Ik sla over, kaartje kost als je geluk hebt 70 dollar zo niet meer… Vanavond is er ook hiphop ding met Bootcamp click.. Ook niet echt mijn ding plus entree $15. Hopelijk heb ik donderdag tijd om Questlove te cheken in Brooklyn! Mijn schouders zijn trouwens vet verrot aan het worden van al het gesleep met mijn gear, ach ja, je moet er wat van over hebben om vanz ultimate mobiele werkplek te willen hebben. Vrij vertaald: Ik laat mijn spul liever niet in het hostel liggen!

Terug in hotel begin ik mijn foto’s te photoshoppen. Veel werk.. Rond een uur of 7 las ik een pauze in en ga ik samen met Lawin even naar buiten, Times Sqaure en even eten. In de avond hervat ik mijn photoshop werk weer en ga ik door tot een uur of 1 in de nacht. Yes morgen de wekker om 7.15!

Dag 1 / Dag 2 / Dag 3 / Dag 4 /Dag 5 /Dag 6 /Dag 7 / Dag 8