Next Prev
 

Menu

NYC: Dag 3

Vandaag is de eerste dag dat ik me een beetje opgeladen voel. Heb het idee eindelijk ik uit de jetleg te zijn, ik voel me fris. Dat merk ik ook meteen bij het fotograferen. Ik ben veel scherper en schiet dus meer foto’s..

Vandaag ontbijt ik in een bakkerij samen met Georgina en Maribel. De bakkerij is volledig organisch. Wat opvalt in New York is dat je er heel makkelijk groen, organisch en gezond kan eten. Ja er is veel keuze in vette hap, maar gelukkig is dit er ook! Eenmaal terug in het hostel wachten we todat de groep compleet is en vertrekken we naar de legendarische graffitispot 5pointz in Queens. Dat was even zoeken maar het absoluut waard!

Toen we het gevonden hadden, keken we onze ogen uit. Erg bijzonder om hier te zijn! Rob, de projectleider van Nijmegen vertelt ons daar van alles over graffiti, erg leuk voor de mensen uit de groep die er nog niks over wisten. Na twee uur vertrekken we richting Brooklyn.

We bezoeken Williamsburg waar o.a. wat vintage winkels te vinden zijn.. Leuk buurtje.. Eerste plek waar ik een platenzaak heb gevonden genaamd Earwax… Tevens vind ik hier een boekenwinkel waar ik voor het eerst iets voor mezelf heb gekocht. Namelijk een boek over alternatieve manier om boeken te binden, precies wat ik nodig heb voor mijn advertising project.. Na het rondkijken zijn we met een klein groepje koffie gaan drinken bij New York Muffin. De reden daarvooor was voornamlijk dat iedereen even gebruik kon maken van het wifi…

Er is gratis wifi in het hostel, echter schijnt het alleen goed te werken op de 3e verdieping. Je moet je nagaan dat ik me op de 10e verdieping bevind.. Vrij vervelend dus… het was dus wel even fijn om online te zijn. Niet zozeer om facebook te checken maar vooral om even wat blog posts online te zetten. Ik vind het vooral vervelend dat ik niet even op eind van de dag in het hostel mijn blog kan bijwerken.

Na williamsburg zijn we met een groep doorgegaan naar Flight club. Flight club is een hele bekende New yorkse sneaker store. We vonden eerst de outlet en later op Broadway het echte filiaal. Ik zal je zeggen die winkel is echt crazy groot. Je komt zeg maar binnen. De linker kant van de muur staat volledig vol met sneakers en de rechter kant staat volledig vol met petten. Wat een beetje misselijk is, is dat alle schoenen gesealed zijn. En dan heb ik nog niet eens over de prijzen. De gemmidelde nike schoen kost daar zeker $150 en gaat zo naar $400 dollar… Absurd.. Ik kan niet anders zeggen… En ik heb niet eens hele extreem bijzondere modellen gezien…

Ik zelf kwam dus ook redelijk depressie die winkel uit. Ze behandelen die sneakers als een overrated stuk kunst… Ik vind het raar dat je $400 dollar betaalt voor een paar schoenen, terwijl de makers van die schoenen waarschijnlijk daar een jaar van kunnen leven… Heel apart… Tot zover Flight club. We liepen vervolgens rechtdoor en kwamen uit bij Union square waar we de mensen van occupy tegen kwamen… Omdat we op mensen uit de groep moesten wachten heb onbewust mee geprotesteerd bij occupy….

Wat ik daar van vond? Ik snap het opzich.. maar nee het lijkt me niet effectief… Het community idee is leuk, dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, samen eten en een collectieve gedachten delen… Maar of het nog een boodschap uitdraagt? Neeh ik denk het niet…

Vanuit Union square ben ik met klein groepje naar Chinatown gegaan waar we wat hebben rondgelopen.. Veel leuke kleine winkeltjes, maar niet echt een varierend aanbod of echte speciaal zaken, qua dat betreft vind ik chinatown Amsterdam leuker! Naast Chinatown vind je ook Little Italy, ook even doorheen gegaan, maar hetzelfde gevoel als Chinatown, wel leuk maar niet super authentiek… In Chinatown heb ik ook gegeten, fried noodles met groente.. Ik eet deze week vegetarisch en dat gaat me best wel goed af…

Dag 1 / Dag 2 / Dag 3 / Dag 4 /Dag 5 /Dag 6 /Dag 7 / Dag 8