Next Prev
 

Menu

Kidnappings naar Madrid

Het voordeel van een job hebben in de randstad is nu dat ik super snel  moves kan maken. Vanaf Roffa ben je zo op Eindhoven airport. Van die mogelijkheid maak ik graag gebruik. Begin december kidnap ik daarom T naar Madrid voor een short getaway.

Er zijn een boel steden die ik nog graag wil zien, Madrid is één van die steden. Als ik in september een goede deal tegenkom via Ryanair twijfel ik daarom geen moment. Hier gaan we heen! Naar Madrid vliegen duurt zo’n 3 uur. We landen in de avond en navigeren door de stad blijkt easy. Van de airport rol je zo de metro in richting centrum.

We verblijven in Room007 Sol, een hipster hotel midden in de stad. Dit hotel heeft hele fijne moderne kamers voor een niet al te gekke prijs. De ligging en inrichting is echt perfect (ja, daar ben ik gevoelig voor). Nadat we onze spullen hebben gedropt gaan we opzoek naar eten. Madrid barst van de gezellige barretjes. We belanden in een typisch Spaans restaurant en eten daar brood, ham, olijven, kroketten en rode wijn, WIN. Dit vind ik echt fijn aan Zuid-Europese landen, dat je laat in de avond gewoon nog even ergens kan aanschuiven.Een aanrader is het park El Retiro.
Het is een oase van rust en super groot!”


De vibes van de stad zijn statig en oud. De gebouwen zijn allemaal goed onderhouden en de straten zijn veelal grootst opgezet. Er is een metronet, maar veel is lopend goed te doen. Een aanrader is het park El Retiro. Het is een oase van rust en super groot! Ik kan me voorstellen dat je hier in de lente heel lekker kan schrijven en boeken kan lezen. Ook nu in de winter was het weer heerlijk zacht!

Tijdens ons verblijf is er een feestdag aan de gang, er zijn veel mensen in de stad. Welke? Iets met een holy mary ofzo iets. Madrid is wel echt superstitious, overal op straat deden mensen mee aan loterijen. Op TV hebben we zeker 6 verschillende zenders gezien a la Tarot TV. Er zijn veel grote winkelstraten waar alle grote merken zitten, maar ik heb bijna geen kleine ‘eigen’ boetiekjes gezien. Hipsters zijn niet present in het straatbeeld en een echte jongerencultuur kon ik hier zo snel niet echt ontdekken. We zagen welgeteld 1 jongen met baard en Vans :). Ben ook geen platenzaken tegengekomen. Madrid voelde ook niet opper toeristisch, Asians waren wel present (daar droegen T & ik natuurlijk ook aan bij). Als je even wat anders wilt is dit wel een fijne plek om naar toe te gaan. Mocht ik het weer boeken zou ik niet in de stad blijven, maar eerder de omgeving gaan checken zoals bijvoorbeeld Toledo.


Als eerste op de hoogte van mijn laatste blogs? Schrijf je in voor de VANZ Newsletter.