Next Prev
 

Menu

Keep me warm

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

In 2008 had ik voor het eerst een vinyl in handen van Techtonic. Het was een 12” met aan de ene kant Flying Lotus en aan de andere kant Joker. Ondanks dat de naam FlyLo mij aantrok ging ik insane op die Joker tune (Untitled rsn). Ik had toentertijd nog niet eerder iets vergelijkbaars gehoord. De sound kon ik toen nog niet plaatsen, maar wow, ik vond het echt sick qua sound en mixdown. Het staat me bij dat ik deze plaat altijd wilde draaien maar qua sfeer er niet mee weg kwam met wat ik toen voor de rest deed. Ik heb deze track daarom vooral thuis geluisterd…

Vaak resulteerde dit in extreem boze buren aan de deur die klaagden over het volume en vooral de bass die ze hoorde doorklinken in hun appartement. Ook had ik een x een schreeuwende onderbuurvrouw over de intercom die me boos verzocht om asap die takke herrie uit te zetten… Belangrijk side note: deze buurvrouw heeft sowieso geen smaak, ze heeft ook een keer geklaagd toen er een vintage Rhodes Mark II in de woonkamer bespeeld werd door de baas Loby Lam. Like, hoe kan je nou haten op een instrument wat therapeutisch wordt ingezet bij de herstel van soldaten?

Anyway, jaren later leerde ik pas dat Joker onder grime/dubstep viel. Tot de dag van vandaag is dubstep (en bass) 1 van mij favoriete genres. Als ik mensen vertel dat ik dit luister en draai kijken ze me altijd raar aan. Jij bent toch hiphop? Echt? Maar Vanity, dat is toch vet gezaag enz? Nou nee… Ik vond al snel mijn weg naar de warme sounds van Anti social entertainment, Deep HeadsDEEP MEDi, Silkie, Heny G, Quest, Swindle en Joss Ryan. Maar ook Submotion orchestra, Zed Bias, Biome, L-wiz, Om Unit en Von D (hoe kan het ook anders ♥) zijn favoriet.

En ik kan je verklappen, dit is alleen maar fijn spul met mooie chords, warme geluiden, vocalen en sommige gevallen dikke boogie… Ik houd van warm, dus voor vandaag “keep me warm” van Swindle (Long live the Jazz). Hoor je die slum/dilla soulvibes al een beetje terug die ik beschreef in mijn eerste post?