Next Prev
 

Menu

It’s a London thing…

2017 ben ik ingegaan met een voornemen, ik wilde nog meer reizen! Onder dit motto ben ik afgelopen weekend het vliegtuig ingesprongen naar Londen. Niet zonder reden ook, ik ontmoette daar één van mijn besties Haiko!
Mijn Duitse homie Haiko, woont al een paar jaar in Bern, ergens afspreken leek ons al een tijdje een flex idee. Zodoende belanden we samen in Londen. Haiko is zo’n guy, die ik niet vaak zie. MAAR zodra we samen zijn trekken we beide altijd onze creatieve beerput open of hebben we de meest uiteenlopende gesprekken over De leven. Onze Q-time in Londen hield vooral in dat we samen aten of drankjes deden (lees: koffie & cocktails). Tussendoor gingen we onze eigen weg, wat super relaxed was.

Hoe de rest van mijn weekend eruit zag…
De rest van het weekend maakte ik de Londense straten onveilig samen met mijn homie HD25 (a.k.a. beste headphone ever). Zo ging ik dit weekend naar Soho, Shoreditch, Bricklane en Camden market. De meeste tijd spendeerde ik in platenzaken zoals Rough Trade, Phonica en Flashback. Sound of The Universe was mijn favoriet, ze hadden een divers aanbod en verkochten ook veel toffe boeken. In Londen was ik vooral opzoek naar bass gerelateerde genres zoals Dubstep en Grime die van origine ook uit de UK komen. Gek genoeg ben ik dit in de platenzaken helemaal niet zoveel tegengekomen. Je zou toch denken dat Londen DÉ plek hiervoor is, maar nee, dat viel tegen…  Er lag wel heel veel goede soul en funk in de bakken.

Verder heb ik zoals gewoonlijk veel gegeten, Indian food (Dishoom, aanrader! lekker Indiaans eten, goede funk muziek en de beste old-fashioned), Vietnamese food en zelfs wat streetfood uit Venezuela en Turkije. Het aanbod in goed eten was insane! Naast Picadilly Circus vond ik de Japan Centre, een supermarkt vol met gekke Japanse producten, sushi, onigiri en andere lekkernijen. Dat gezegd hebbende, Londen is glutenfree, vegan heaven! Het was overal super makkelijk om vegan of glutenvrij voedsel te krijgen. Voor mij een uitkomst!

Ik heb deze stad ervaren als een plek vol hipsterpeople zonder dat iemand ook maar te hard probeerde te pushen het te zijn. Verder was ik onder de indruk van de beleefdheid en behulpzaamheid van de Britten. Waar ik ook was, hoe laat het ook was, nergens voelde ik mij onveilig. Voor standaard toerist stuff had ik dit weekend niet echt tijd, Londen is zo episch groot dat ik simpelweg geen ruimte meer had om van alles te bekijken. Heb de Big Ben en de Londen Eye gezien, Carnaby street en de grootste Chinatown ever (Inserts Trump: *China, China*) maar dat was het dan ook wel. Gelukkig staat er snel meer UK op de planning. Ik ga snel weer weg, word vervolgd 😉


Sidenote: De afgelopen 3 jaar ben ik getransformeerd in een ware Fransganger. Nooit eerder in mijn leven was ik zo vaak op Schiphol te vinden om een trein of een vlucht te pakken naar Parijs. In al die tijd is het reizen een soort tweede natuur voor mij geworden. Het rukt me los van mijn gewone leven in Enschede en geeft me ruimte voor contemplatie. Vaak keer ik terug met nieuwe impressies, ideeën en energie. En daardoor waardeer ik nog beter wat bijzonder is aan Twente, thuis zijn en onze Nederlandse standaarden (We hebben het goed!).