Next Prev
 

Menu

Hoe ‘Human Design’ mijn leven in 2019 een stuk makkelijker maakte

Ken je dat, zo’n iemand in je leven die alsmaar (in jouw ogen) rare beslissingen maakt? Waarom gaat persoon x altijd pas last minute achter dingen aan? Hoe kan het dat persoon x zo goed is in het benoemen van zijn/haar gevoelens? Waarom is persoon x altijd onrustig en lijkt het net alsof zijn/haar denken nooit uit staat? Hoe chill zou het zijn om soms een handleiding van iemand te hebben? Hoe chill zou het zijn om een handleiding te hebben, niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf?

Good news, dit bestaat, dit is Human Design. Human Design gaat ervan uit dat elk mens een uniek ontwerp heeft dat reeds vanaf je geboorte vast ligt. En als je vanuit dit design leeft kan je makkelijker je rol pakken in het leven (wat weer zorgt voor meer energie en balans). Je design laat zien tot welke energie en kwaliteiten je van nature toegang hebt en tot welke niet. Het kan je tevens laten zien waarom je bij de een persoon een goed gevoel krijgt en waarom de ander je volledig draint…

Via de website Jovian archive kun jij je Human design kaart opvragen. Dit is jouw routekaart voor het leven. Welke centra ingekleurd zijn bepaalt welk type je bent. Weet je welk type je bent dan kan je gebruiksaanwijzing voor het nemen van beslissingen worden vastgesteld. Om de kaart te lezen heb je wel kennis over de centra’s nodig, maar daar zijn diverse boeken over te vinden. Als je nieuwsgierig bent na het lezen van dit blog maar geen voorkennis hebt, stuur me dan je kaart toe, dan help ik je opweg!

In 2019 ben ik meer gaan leven vanuit mijn design. Door mijn kaart helder te hebben begreep ik meer van mijn beslissingsproces en nog belangrijker, ik kan nu aanwijzen waarom ik soms interne conflicten ervaar, Human Design leert mij daar anders naar te kijken. Ik persue niet langer dingen geforceerd vanuit goals ik reageer nu vooral op alles wat zich natuurlijk aandient. Ik neem ruimte om naar mijn gevoel te luisteren en zoek niet naar woorden als ik ze niet heb, ook niet als anderen dat van mij verlangen. Ik snap beter hoe mijn energie dosering werkt ten opzichte van anderen. Ik snap nu waarom ik HAM ga op dingen en soms het nodig heb volledig off the grid te gaan, ik heb namelijk maar 2 standen, aan of uit, er is geen middenweg.

Het leven vanuit mijn design, dat had wel wat oefening nodig maar bracht uiteindelijk ook rust, alsof ik zo makkelijker alingde met de dingen die toch al voor mij bestemd waren. Een van die dingen die in 2019 op die manier op mijn pad kwam was bijvoorbeeld een ayahuasca ceremonie…


Wil je trouwens mijn updates ontvangen straight in je mailbox? Schrijf je dan in voor Van mail. Over een tijdje wil ik weg van de socials dus dit is sowieso een goed idee om alvast te doen als je in contact met me wil blijven.