Next Prev
 

Menu

Hamburg

Tags: , , , , , , , , , , ,

In februari dit jaar werd ik door school uitgenodigd om met een aantal studiegenoten de stad Hamburg te bezoeken. Met een kleine groep docenten en studenten van small business bezochten we de stad om “het nieuwe werken” te ontdekken. We gingen op bezoek bij Unilever en het creatief bureau Kolle Rebe en kregen een uitgebreide rondleiding in het Hafencity gebied. Ik vond toen Hamburg al erg bijzonder. De sfeer was er ontzettend relaxed, het heeft een mooie alt-stadt en tegelijkertijd vind je er veel industrie. 

Helaas had ik tijdens de schooltrip geen tijd om zelf nog wat te ondernemen. Dat gaf me reden om de stad nog eens te bezoeken, dit keer met Yoeri. Voor mij slagen trakteerde hij mij op een paar dagen Hamburg, gezellig! Wij als vinyl liefhebbers hebben hier ons hart op kunnen halen bij Smallville. Een klein houselabel dat een winkel heeft in de wijk ST. Pauli (maar ook in Parijs). De winkel is niet zo groot maar er liggen veel bijzonder juweeltjes. Ook verkopen ze er hun typische Smallville artwork in vorm van posters en boeken. ST. Pauli is trouwens een erg leuke wijk. Je vindt er kleine boetiekjes en kleine restuarantjes. De prijzen van eten liggen net iets bovenBerlijn. Niet ver van St. Pauli vind je de Reeperbahn. Dit is het redlight district van Hamburg. Je vind er vooral veel bars waar dames dansen op tafels. Als je rond de nacht gaat staan er ook dames op straat die je zullen aanspreken voor betaalde seks.

Uitgaan in Duitsland  komt altijd laat op gang. Een avond begint meestal pas rond 1 uur en gaat zo door tot de ochtend. Zo ook de Smallville avond in de Golden Pudel. Deze club gelegen aan de Elbe is echt een vuige tent. Het ziet eruit als een soort Strandpaviljoen die helemaal onder de tags zit. We betalen een entree van 3 euro per persoon. Binnen is het er donker, het ruikt er naar bier en rook. Het geluid is er niet geweldig maar de platen van de Smallpeople (Julius Steinhoff en Dionne) maken een heleboel goed. De diepe warme tunes van het duo zijn een schel contrast op de locatie. Des te interessant om te blijven luisteren. Al snel stroomt de tent volledig vol met passanten, liefhebbers en een boel weirdo’s (mensen met rare dans moves die daarmee zoveel mogelijk ruimte opeisen). Maar dat is oké, de sfeer zit er goed in en de mixes die in het begin een beetje rommelig waren worden steeds beter. Rond drie vertrekken we moe maar voldaan weer richting hotel. Bijzonder om deze avond in de Golden Pudel mee te maken, Smallville is cool! Ik vind het jammer dat ik ze eind augustus niet kan meemaken in Doornroosje.

De volgende dag hebben we de oude aldt-stadt en Hafencity bezocht. In St. Pauli hebben we gedineerd bij Bentomania. Ze hebben een schrale website maar je kan er geweldig lekker en niet te duur Japans eten! Op aanraden van de aardige bediening gingen we in de avond naar het Planten un blomen park. Elke avond is er om 22 uur een  waterorgel concert te zien. Plus, heb je er allemaal verschillende tuinen. Waaronder een mooie Japanse tuin waar ze af en toe ook thee ceremonies houden. En wat een happening was dat! Misschien waren er rond het concert wel 1000 mensen in het park.