Next Prev
 

Menu

Films die ik keek in 2020

Add me op Letterboxd als je mijn gehele film overzicht wil zien. Ik post hieronder de laatste films die ik heb gekeken met een mini beschrijving. Ik zal dit elke week vervangen met een nieuwe lijst (mits ik nieuwe films kijk).

Cleopatra: Dit is een anime uit 1970, een gek verhaal over cleopatra meets anime meets sci-fi meets topless chicks. Het is een weirde kleurrijke kino, goede afwisseling als je gewone films zat bent, maar zeker niet geschikt voor kids.

Irreversible: Irreversible speelt zich af in Parijs, het is een rape movie die zich ‘verkeerd om’ afspeelt. Irreversible is grof en niet voor de faint hearted, maar welke Gaspar Noé film is dat uberhaupt wel?

Lost in translation: Deze film speelt zich af in Japan en gaat over twee ‘zielige’ zielen die elkaar vinden in Tokyo. Ver van huis vinden ze een sense of being in elkaar. Een mooi verhaal over vriendschap en liefde.

One of us: Ik keek afgelopen week de serie Unorthodox en was mad intrigued door de Joodse community. One of us sloot hier perfect bij aan, gaat over hetzelfde maar dan in vorm van een docu.

Return of Oz: Ik moest laatst denken aan een scene uit Return of Oz die mij als kind fucking bang maakte: een heks die een kamer had vol verwisselbare hoofden. Genoeg reden om hem weer eens te kijken!

Survive Style 5+: Hou je van weird? Overdreven? Kleurrijk? Rare humor? Dan is dit jouw kino. Ik keek hem op aanraden van mijn homie Haiko en ik heb flink gelachen, het zijn 5 verhalen in 1 film.

Tampopo: Wil je meer leren over Japanse Ramen? Kijk dan naar de 80’s movie Tampopo. Zo krijg je een heel tof inkijkje in het reilen en zeilen van een ramen shop en de cultuur die er achter zit. Ook veel dope 80’s funk!

The Ramen girl: Ik heb me echt fucking geêrgerd aan deze film. Dit is white girl saviorisme op zijn best! Iets waar we nu gelukkig niet meer mee weg zouden kunnen komen. Alleen kijken als je Brittney Murphy wil afzeiken.

Wrong Cops: Als je van raar, droog en weird bent moet je zeker de films van Quentin Dupieux (aka Mr Oizo) kijken. Deze gaat over cops gone wrong, ze proberen van een lijk af te komen. Of dat lukt? Kijken maar!

Foto in de banner: Jeremy Jap