Next Prev
 

Menu

End of a era, de start van iets moois…

Na vier jaar hard werken is er dan eindelijk een eind gekomen aan mijn opleiding Toegepaste Kunst & Techniek. Vanmiddag heb ik mijn afstudeerpresentatie en verdediging gehouden. Ik ben geslaagd met een acht en sluit de opleiding cum-laude af. Vanaf 9 juli mag je me aanspreken als Ing. Vanity Roxane Lammers van Toorenburg. Bijzonder, er valt een last mijn schouder maar kan het nog niet helemaal bevatten…

Toegepaste Kunst & Techniek
Tijdens de opleiding KNT kwam ik erachter dat ik plannen en organiseren echt geweldig vind. Ik schreef samen met Sean Roller menig Plan van Aanpak en schudde de meest gedetailleerde doch realistische strokkenplanningen uit mijn mouw. Projecten organiseren, dat is het gene waar ik wel meest blij van word. Daarnaast deed ik binnen het team veelal de grafische vormgeving, zoals de opmaak van documenten. Mijn documenten werden naast vormgeving sowieso berucht. Ik slaagde er altijd in om teveel pagina’s op te leveren waar mijn medestudenten best bang van werden. Het was voor mij een sport om clusterhandleidingen tot het detail te lezen. Zo goed dat ik de inlever eisen vaak beter wist dan de docent. Daardoor was ik vaak voor andere studenten een soort levend intranet. Weet je iets niet? Vraag Vanity!

Ik had het geluk altijd samen te kunnen werken met  de meest geweldige mensen zoals Stefan Siderius, Arjen van der Wal, Sean Roller en Claire Steka. Zonder deze mensen heb ik de opleiding niet binnen 4 jaar kunnen afronden. Ik heb veel met ze gediscussieerd, zij waren mijn klankbord en zorgde ervoor dat ik het beste uit mijzelf ging halen. Ook ontmoete ik andere leuke mensen die ik hopelijk na KNT nog eens zal zien zoals: Jeroen van Raalte, Rebecca Bertram, Jos Paalman, Maarten Haase, Reza Jalipour, Esmiralda Losse en Rene Kluyskens. Tevens ben ik een aantal docenten dankbaar voor de inspiratie die ze mij de laatste 4 jaar hebben gegeven. Namelijk: Hester van der Ent, Margit Driehuis, Ellen van den Bosch en Henri Bruel. Het meest bijzondere wat ik tijdens de opleiding ontdekte is dat autonoom werken erg sterk bij mij past. Ik heb een grote voorliefde voor papier in vorm van kirigami en origami. Het wordt een uitdaging om hier in de toekomst vorm aan te geven.

Handstand Consultancy
Sinds februari ben ik bezig geweest met een afstudeerstage bij Handstand Consultancy, een communicatiebureau uit Enschede. Ik deed onderzoek voor ze en keek in hoeverre urban arts organisaties en commerciële merken met elkaar kunnen samenwerken. Aangezien ik weinig onderzoek skills had, was dit voor mij een behoorlijke uitdaging. In het begin had ik echt geen idee hoe ik zou moeten beginnen. Vanuit Handstand kreeg ik veel begeleiding. We hadden veel sessies over de aanpak en hoe ik alles inhoudelijk kon aanscherpen. Dat heeft mij erg geholpen om een onderzoek af te leveren waar ik trots op kan zijn. Ik heb een hele slag moeten maken en ben ze zeer dankbaar voor de begeleiding. Tevens wil ik voor het onderzoek Sefrijn Langen, Mark de Greef, Stefan Siderius en Marieke Siderius bedanken. Jullie hebben ervoor gezorgd dat het onderzoek een taalkundig hoogstandje is geworden.

Naast het onderzoek werkte ik aan het project Blaze & Amaze. Een jongerenproject waarbij de focus lag op talentontwikkeling. Mijn rol hierin was vooral organiserend. Maar ik schoot ook een aantal foto en video repo’s en deed samen met Kraftstoff de productie van een videoclip. Ook ging ik aan de slag voor ADT (Area Development Twente). Dat was een bijzonder project dat veel deelgebieden kende. Elk deelgebied had zijn eigen problematiek en plannen en het duurde even voordat ik door had hoe alles in elkaar stak. Mijn rol hierin was meer gericht op communicatie, van knipselkranten tot de website updaten.

Ik kijk terug op een mooie afstudeerperiode. Ik kwam in een heel fijn team terecht, heb er met veel plezier gewerkt, de tijd vloog echt voorbij. Handstand Consultancy zijn helden! Ik hoop dat ze in de toekomst de wereld gaan overnemen met hun professionalisering skills en mooie concepten. Zij hebben de expertise in huis om dit te doen! Ik gun het ze van harte!

Toekomst
Als er iets is wat ik bij Handstand Consultancy heb geleerd is dat ik af en toe eens moet vertragen. Ik heb er een handje van om alleen maar hard te willen gaan en dat heeft niet altijd goede resultaten. Daarom wil ik de maand juli een time-out nemen en gaan nadenken over hoe ik het komende jaar als Vanz strategisch ga doorlopen. Nu KNT afgesloten is zie ik het komende jaar als een nieuw begin. Er zijn een hoop projecten die ik nog wil aanpakken. Beginend bij mijn kindje DZD, want die heb ik door mij studie behoorlijk verwaarloosd.

Het wordt een uitdaging voor mij om te zoeken naar een balans tussen het kunstzinnige en het commerciële. Daarnaast lijkt het me geweldig om als projectmanager ergens aan de slag te gaan. Liefst freelance maar als er een leuke loondienst vacature voorbij komt, zeg ik daar ook geen nee tegen. Ben benieuwd wat ik over een jaar aan het doen ben. Mijn blog vaker updaten, lijkt me daarvoor een eerste goede stap in de richting om jullie op de hoogte te houden…