Next Prev
 

Menu

Dadelkoek (vegan)

Na het lezen van skinny bitch ben ik steeds meer op de vegan tip. Met vegan bedoel ik geen dierlijke producten, geen makkelijke koolhydraten zoals witte rijst, wit brood, gewone pasta of suikers. Dat is nog behoorlijke uitdaging, want overal zitten makkelijke koolhydraten in, laat staan suikers…

Ik ben dan ook super blij als ik tof suikerloos bak recept ergens vind. Dit keer voor dadelkoek:

Benodigheden:
225 gr volkoren meel
50 gr hazelnoten
100 gr kokosolie
8 el amandelmelk

Vulling:
225 gr dadels
geraspte schil van 1 sinaasappel
300 ml appelsap
1 tl spekkoek kruiden
50 gr kokos

Oven voorverwarmen op 200 graden.

1. doe de dadels, geraspte schil, appelsap en kruiden in een steelpan. Kook zachtjes door totdat de dadels zacht zijn en de appelsap is opgenomen.

2. Maak ondertussen het deeg. Verdeel in 2 stukken. 1 is de bodem, ander de toplaag. Leg het bodemdeel in een vierkante brownie bakvorm.

3. Doe de vulling in een keukenmachine totdat het een gladde massa is. Smeer het uit over het deeg.

4. Doe de toplaag boven op de vulling. Bak 30 min op 200 graden.