Next Prev
 

Menu

Bremen

Tags: ,

Vorige week donderdag, 11 juli was ik jarig en werd ik 27 jaar. Als cadeau werd ik door Yoeri een paar dagen gekidnapped naar Bremen. Bremen is vanaf Enschede maar 2 1/2 uur rijden dus ideaal als je een paar dagen weg wilt gaan.

Yoeri had niet zomaar de bestemming Bremen uitgekozen. Mijn lieve klasgenootje Sean Roller woont er al een paar maanden en ik was nog niet in de gelegenheid geweest om hem te bezoeken. Toen ik hoorde dat Bremen de kidnap bestemming was werd ik ontzettend “siked”. Ik heb een kijkje kunnen nemen bij zijn afstudeerbureau en zijn huis. Het was fijn om bij te praten onder het genot van wat eten. Ik ben vooral blij dat hij het in Bremen echt naar zijn zin heeft en mooie dingen doet voor zijn afstuderen.

Bremen heeft een hele mooie oude binnenstad met kleine steegjes(Schnoor) en bijzondere kerken en andere oude architectuur. Opvallend was dat je er erg ontspannen kan winkelen. We waren in de H&M en het was gewoon een relaxte shopping experience! In Nederland is het er altijd druk 😮 Wat trouwens een aanrader is als je Bremen bezoekt, is de wijk Viertel. Het is een alternatief wijkje waar je kleine boetiekjes en eettentjes vind. Er zitten geen grote ketens(die vind je wel in de binnenstad). De sfeer is er gemoedelijk en in de zijstraten vind je er leuke huisjes. Ik denk dat deze wijk de potentie heeft om een soort van Friedrichshain te worden. Maar dan moeten er wel meer studenten gaan wonen. Nu leven er wel wat studenten maar veelal gezinnen. En trouwens, hipsters vind je er nog niet! Ik zag ze nergens in het straatbeeld.

Voor de shop-aholics onder ons, buiten de stad heb je een hele grote mall genaamd water front center waar men een Primark kan vinden. Als je daar naar toe gaat via de tram kom je ook door een mooi havengebied. Een beetje zoals de wijk Hafencity in Hamburg, maar dan kleiner. Het OV in Bremen is trouwen goed geregeld, je hebt er veel trams en bussen. Voor 8.50 heb je een dagkaart(tageskart plus) voor 2 personen waarmee je onbeperkt kan reizen. Bremen heeft ook een goed nachtnet. Als je met de nachtbus gaat betaal je daar 1 euro p.p. bovenop je dagkaart.

Bremen ligt aan de rivier de Elbe, vorige week werd daar de Breminale (festival) gehouden. Overal muziek en veel eettentjes, opvallend was dat 70% van die tentjes allemaal een bio logo hadden. Andere opvallend punt was dat het festival erg schoon was. In Duitsland betaal je als je een drankje koopt ‘pfand’ oftewel borg op je glas. Daardoor brengen bezoekers hun glazen altijd terug en blijft het festivalterrein erg schoon. Aan de Elbe bevinden zich ook talloze terrasjes waar je een drankje kan nuttigen.

In de buurt van ons hotel in de wijk Neue Vahr, bevind zich een groot park, het Rododendron park. Ondanks het mooie weer was het er erg rustig, af en toe wat old geezers die van de omgeving aan het genieten waren vanaf een houten bankje. En soms wat hardlopers… In het park vind je van alles, botanische tuinen, kleine meertjes een rozentuin en ga zo maar door. Je kan er ook prima eten in het Bloom cafe wat zich midden in het park bevind.

Conclusie: Wil je er een paar dagen tussenuit? Maar niet te ver weg van huis? Niet te duur? Houd je van cultuur en oude architectuur? Stad, maar geen drukte en toerisme? Houd je van bier drinken in op straat? Dan is Bremen zeker de place to be… Ik zeg aanrader!