Next Prev
 

Menu

Brazilica

Toen ik op de middelbare school zat had ik altijd energie teveel. Ik besloot dat het verstandig was om daar wat mee te doen en eindigde bij een capoeira groep in Enschede. Al snel was ik verkocht en werd ik omgedoopt tot capoeirista Florzinha. Capoeira is een Braziliaanse vechtsport. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat… Muziek is de basis waarop jij je beweegt. Je leert Portugese liederen maar ook percussie en berimbau bespelen. Via deze weg maakte ik daarom ook kennis met Braziliaanse muziek en samba cultuur.

Mijn oom Peeano Pijloo introduceert me tegelijkertijd ook aan Jazz Rock. Goede dingen zoals Incognito, Flora Purim maar ook Azymuth, heel veel Azymuth…. Dit is een fantastisch Braziliaanse band die bekend staat om haar samba doido (crazy samba). Brazilica (een verzamelalbum van Gilles Peterson) werd een waar anthem album voor mij. Ook was ik geregeld te vinden bij Via Brasil waar o.a. Antal en Trago hun ding deden.

In een goede samba plaat of fijne bossa komt alle warmte terug die ik zo fijn vind aan muziek. Sinds die tijd koop ik nog steeds alle Azymuth platen die ik in de bakken tegenkom. Arthur Verocai live, Ed Motta en Marcos Valle zijn misschien wel het mooiste concerten die ik ooit heb meegemaakt. Ik draai Braziliaanse plaatjes niet meer zo vaak als voorheen, toch laat het altijd mijn hart sneller kloppen. Daarom vandaag wat muziek in Braziliaanse sferen.