Next Prev
 

Menu

Berlijn 2013

Dag 1
Vorige week vrijdag ben ik samen met Yoeri vertrokken voor een lang weekend Berlijn. De laatste keer dat we er waren was in 2011 en sindsdien heeft de stad achteraf een diepe indruk op ons gemaakt. Toch vertrek ik een beetje met een wansmaak. Twee dagen geleden ben ik heel ziek geworden, veel hoofdpijn en koorts en weinig eten. Ik hoop dus dat ik in Berlijn een beetje bij kom, ik baal wel…

Gelukkig heb ik tijdens de heen weg nog tijd om te slapen. Wat lichamelijk ook echt nodig is. Wat wel frappant was, de vorige keer ben ik de laatste dag in Berlijn heel ziek geworden. Nu ga ik ziek heen. De laatste keer dat we in Berlijn waren, haalde we Loby op vanaf tempelhof. Dit keer overnachten we vlak naast Tempelhof. Voelt een beetje als een full circle.

Ons hotel ligt in Kreuzeberg, het is zeer levendige wijk. Opvallend is het grote aantal mensen met afkomst uit het midden-oosten, je ziet hier veel Turken & Marokkanen. Ook het aantal donerbars is hier significant hoger dan wat ik gewende ben van de rest van Berlijn. Gelukkig is onze hotel een oase van rust. Al snotterend verken ik samen met Yoeri onze wijk. We vinden al snel de nodige platenzaken. Wat dit keer ook opvalt is de grote hoeveelheid bio supermarkten. Om de paar straten vind je er weer heen. Dat kon ik me van 2 jaar geleden niet herineren. Ook zijn we even langs Tempelhof gegaan. Midden op tempelhof hadden ze een stadstuin gebouwd van houten kratten, waar mensen groente in aan het verbouwen waren. Erg gaaf! Ik geloof dat ik dit deze zomer ook maar eens moet proberen op ons dak.

Dag 2
Vannacht heb ik heerlijk lang geslapen. Wel ben ik een aantal keer wakker geworden omdat ik dorst had en geen water in de buurt had 🙁 Om 7 wordt ik wakker en ben ik meteen naar de supermarkt om de hoek gelopen. De supermarkt, genaamd Kaisers is open van 7 tot 24, geweldig! Het hotel ontbijt is nice, veel lekkere bruine broden en goede producten.

Vandaag gaan we richting Friedrichshain, waar ik een leuk cadeautje heb gevonden voor een homie. Ook weer veel platenzaken gezien. Nadat we Friedrichshain zijn doorgespit lopen we naar de grote Humana bij Frankfurter tor. Naar daar een tijdje hebben rondgelopen komen we de homie Stephan Laufer tegen. De wereld is zo klein! We sluiten de dag af bij een fijn Indiaanse restaurant genaamd Amrit. Bijzonder fijne ambiance en veel eten voor weinig, typisch Berlijn.


Dag 3
Vandaag zijn we richting Mauerpark gegaan. Belachelijk druk was het daar. Ken je die Boeddistische monniken, die boetedoeners, die langzaam stappen maken door een straat? Nou wij liepen waarschijnlijk nog langzamer dan die boetedoeners omdat er zoveel lui daar rond liepen. Ik vond Mauerpark erg verandert, mij betreft heeft het niet meer dezelfde vibe als 2 jaar geleden. Voorheen zag je vooral jonge mensen. Nu komt gewoon heel toeristisch Berlijn er naar toe. Onze dag eindigt in Friedrichshain. De laatste dagen is het snijdend koud geweest. Daarom heb ik ook weinig foto’s gemaakt van dit avontuur. Het was niet te doen om zonder handschoenen over straat te gaan. We eten daar wat en chillen hem later in het hotel. Lekker in bad doberen en relaxen, morgen vertrekken we alweer.

Dag 4
Vandaag vertrekken we uit Berlijn. We doen nog wat boodschappen in de Duitse supermarkt voor thuis. Yoeri koopt bijvoorbeeld Becks en Berliner. Ik ga voor Fritz limo. En we gaan nog even los in de Primark. Gruwelijk 😀 Het was heerlijk om er even uit te zijn.