Next Prev
 

Menu

Berlijn 2013 (2)

 

Yoeri en Bas vertrokken dit weekend samen naar het Aerophilia festival wat volledig in teken stond van deep house. Uiteraard hebben ze mij meegevraagd. Maar persoonlijk word ik niet echt zo gelukkig van slapen in een tentje en me omringen met wasted people. In plaats daarvan boekte ik een hotel in Berlijn en ben ik mijn eentje daar een paar dagen gaan chillen. Hieronder wat highlights van mijn avonturen in Berlijn.

Vrijdag 02-08:
Vorig weekend verbleef ik in de wijk Mitte naast U-bahn halte Naturkundemuseum. Ik ken de weg in Berlijn al redelijk. Het is de derde keer dat ik er verblijf daarom heb ik ook niet getwijfeld om alleen te gaan. Om half 12 ben ik al in de stad, inchecken is daardoor helaas nog niet mogelijk. Ik koop voor 6.70 een tageskart en reis door naar Charlottenburg waar ik een kijkje ga nemen bij de Bucherbogen. Dit is een grote boekenwinkel dat veelal boeken heeft op gebied van design, fotografie, fashion, en meer. Ze hebben een uitgebreide plank met alleen papercrafts boeken, daar word ik blij van! Ik blader er altijd graag even doorheen voor nieuwe inspiratie. In Charlottenburg bevind zich een grote Japanse winkel genaamd Taiyo. Ik ben er langs gegaan in de hoop dat ze er origami papier verkopen, maar helaas hadden ze er alleen meubels 🙁

Met mijn tageskart ga ik vervolgens naar het Walther Schreiber platz. Daar heb je een grote mall waar de Primark gevestigd is. Zoals verwacht was het er walgelijk chaotisch en druk. Gelukkig had ik mijn headphones bij me en zorgde de tunes van Swindle ervoor dat ik me niet ging ergeren aan andere mensen. Ik ga uiteindelijk weg met een maxi skirt en een grote zilverkleurige ketting. Niet meer? Nee niet meer, ik koop alleen wat ik echt nodig heb. Als ik de Primark uitloop is het nog steeds geen drie uur, ik pak de U-bahn en neem eens een kijkje bij Kurfurtsendamm. Als je van grote winkelketens houdt kan jij je hart er echt ophalen. Wel leuk, maar niet echt iets voor mij… Terug naar Mitte, inchecken dan maar… Mijn kamer in het Mercure is fresh en heeft airco, thank god voor airco, vrijdag was het ruim 30 graden. Eenmaal gesetteld ga ik door naar Friedrichshain voor een Aziatische maaltijd inclusief brutale huismussen die mijn rijst gingen stelen. In Friedrichshain is de sfeer gemoedelijk, door de straten rijden wagens met DJ’s en dansende mensen. Ik begreep niet goed de reden, maar aan de teksten te zien waren ze ergens voor aan het protesteren. De sfeer bleef wel goed! Ik heb het al snel gezien in Friedrichshain, terug naar Mitte!

Bij Moritzplatz zit een geweldige arts & crafts winkel genaamd Modulor. Bij binnenkomst wordt je eerst opgewarmd met afdeling met boeken. Daar ligt zeg maar 1/4 van alles wat op je Amazon wishlist staat, OMG! Maar dan ga je de trap op en de winkel in. Daar wordt je geconfronteerd met nog meer boeken en specifieke magazines voor architectuur, fashion en meer, fijn! Vervolgens vind je rijen vol met materialen. Eigenlijk ligt alles waar je van droomt er wel. Verschillende soorten papier, washi tape, verf, lijm, stoffen, en ga zo maar door. Ik ga uiteindelijk de winkel uit met houten enveloppen, washi tape, origami papier, giftpaper en bijpasssende kaartjes. Wat ik bijzonder vind aan deze winkel is dat het echt is ingericht voor de moderne craftsmen. Het is er niet kneuterig zoals bijvoorbeeld bij de Bertus Workel. Modulor is fresh! Om je voorbeeld te noemen, zij hebben een papierafdeling daar liggen vellen papier met de fijnste grafische prints. Noway dat dit ooit bij de Bertus Workel zou liggen! En als het er wel ooit zou liggen betaal je de hoofdprijs, idiots!

Zaterdag 03-08:
Zaterdag is de enige dag dat ik echt kan winkelen. Ik heb niet een echt plan maar bezoek vooral Prenzlauer berg en Mitte, Alexander Platz, Hackersche markt en Friedrichstrasse. Het is behoorlijk dood gaan want het is extreem warm vandaag, bijna 35 graden. Ik heb niet echt iets gekocht vandaag. Maar wat ik vooral heerlijk vond is om door de straten te wandelen met muziek op. In de avond heb ik heerlijk Japans gegeten in de buurt van mijn hotel bij Smart Deli. Tofu Teriyaki, Edamame boontjes en twee glazen zelfgemaakte ijsthee voor maar 14 euro.

Zondag 04-08:
Berlijn op zondag vind ik behoorlijk saai, de winkels zijn overal gesloten. Het enige wat je dus kan doen is naar een museum gaan of een hipster mark bezoeken zoals Mauerpark of Arkonaplatz. Dat laatste gaan we vooral niet doen, nee ik heb een ander plan. Vandaag heb ik heb museum van Aziatische kunst bezocht in Dahlem-Dorf. En gaaf dat het was! Als je niet van de drukte van het Museuminsel houdt maar toch iets cultureels wilt doen is dit een goed alternatief. In het museum is er van alles te zien op gebied van culturen van over de hele wereld. Afrika, Azië, midden Amerika en Europa. Erg gaaf!