Next Prev
 

Menu

Becoming the chosen one…

‘Wat is VANZ?’ vragen mensen mij wel eens? Ik zeg dan altijd dit, ‘VANZ is mijn creatieve alterego waaronder ik creëer’. En ja, dat klopt ook… VANZ is ruim 12 jaar een heel handig label geweest voor al mijn 1001 activiteiten. Onder deze naam was ik fotograaf, vormgever, blogger, videograaf en DJ en beleefde ik een heleboel creatieve avonturen.

Ik had altijd 1 groot probleem, ik hield me bezig met heel veel verschillende dingen en kon nooit in 1 zin pitchen wat ik precies deed. Want eerlijk, creeëren? WTF is dat? Maak je dingen van brooddeeg ofzo? Via mijn socials bouwde ik door de jaren heen een trouwe following op die heel betrokken mijn projecten volgde. Maar voor nieuwe mensen ben ik wat lastiger te peilen, die kennen me vaak van 1 ding. Als DJ, als promotor, of als marketeer/project manager. Als ze er gaandeweg achter komen dat ik ook andere dingen doe zijn ze vaak blij verrast, maar in eerste instantie is dit niet duidelijk voor ze…


 

De belangrijkste rode draad in mijn
werkzaamheden is dat ik houd van lijn,
zowel in vorm, beeld als werkproces.”

 


Ik had altijd het idee, dat ik goed was in een heleboel dingen maar dat ik nooit echt excelleerde op 1 vlak. Nu ik terugblik snap ik dat dit een bunch of baloney is… De belangrijkste rode draad in mijn werkzaamheden is dat ik houd van lijn, zowel in vorm, beeld als werkproces. Vorig jaar, tijdens mijn laatste vipassana heb ik ontdekt dat mijn voorkeur uit gaat naar de rol van creative producer die enkel wilt werken voor de creatieve industrie. Dit is een rol die me op basis van jarenlange ervaring goed past. Keuze gaf me focus en degene die kiest zal gekozen worden (dankjewel Handstand). Ik snapte eindelijk waar ik naartoe moest bewegen.

Deze week stelde ik me voor aan iemand in het HipHopHuis. ‘ Je heet Vanity? Vanity Roxane? Hey, met die naam ga je gewoon gelukkig zijn in het leven’. En weetje, ik moet haar gelijk geven. Ik stond er nooit bij stil, maar mijn ouders hebben me gewoon geblessed met een artistproof naam. Vanity en VANZ waren altijd 1. Maar de tijd is aangebroken om hier een andere koers in te gaan varen. Het afgelopen jaar ben ik gegroeid als persoon… Ik heb niet langer een alterego nodig om mijzelf mee te labellen. Ik ben eindelijk de badass gaan omarmen die ik al die tijd toch al was! VANZ als merknaam ga ik daarom begraven. Mijn pad is helder, vanaf nu kies ik voor mijzelf: Hello world, ik ben Vanity Roxane, creative producer, nice to meet you!

P.s. Kudos naar mijn HipHophuis collega ML die me inspireerde om weer eens wat te schrijven… ‘Becoming the chosen one’ is de naam van een strategietraject wat ik sinds januari aan het doorlopen ben met Handstand voor VANZ. Over de inhoudelijke freelancerij plannen/veranderingen vertel ik binnenkort trouwens wel meer… Alles op zijn tijd 😉


Ik ga binnenkort Facebook verlaten. Ik baal er al jaren van dat ik een acocunt heb. Wil je in contact met me blijven? Schrijf je dan alvast in voor Van mail.

23 thoughts on “Becoming the chosen one…”

 1. Ruben
   · 

  <3 you rock Vanity!

  • Vanz
    · 

   Ruben-san! First comment, win!
   Masha danki homes <3

  • Ruben Cress
    · 

   Yay! Take over the world with the name that has been given to you. <3

 2. Loby
   · 

  multipotentialite for realz 😉

  • Vanz
    · 

   Koorddansen is life 😀

 3. amal
   · 

  Hi Vanity Roxane! You are a badass

  • Vanity Roxane
    · 

   HHH Bloggers unite! Thanks voor de aanzet!

 4. Shintek
   · 

  I read a lot of your stuff haha

  • Vanity Roxane
    · 

   Yo zo leuk om van je te horen! It’s been a while! Hope u’re good, nog steeds bij Planet of Sound? Lobi!

 5. Chènevievre
   · 

  idd badass! (L)

 6. Handstand (Ivo)
   · 

  Rip Vanz, long live Vanity!!! Tof om je te mogen helpen met je strategie <3

 7. Camor Bergmot
   · 

  Vanz heb ik altijd meer de associatie van hagelslag bij gehad. Ik heb jou altijd vanity roxane gevonden. Blij dat je nu ook die naam kiest. Veel succes.

  • Vanity Roxane
    · 

   Marco! Dat is lang geleden! Nog steeds represent met de shoarmatoko vibes I see. Mooi leemn, goed goan!

 8. TK
   · 

  Vanity, your name is blessed with who you are and not the other way around. A name is just a name. Whatever you call yourself, I’ll always love you for. being you.

  • Vanity Roxane
    · 

   Dat klopt helemaal! Echter in dit geval heeft het dragen van mijn eigen naam een sterke symbolische waarde. Het afgelopen jaar was een zoektocht vol schaduw en uitdaging, vol acceptatie en grenzen opzoeken. Wat daar nu van over is ben ik. 

Dit is waarom het nu juist zo belangrijk is om mijn eigen voornamen als handelsmerk te gebruiken. Ik zat vol twijfel maar weet nu eindelijk waar ik goed in ben. VANZ heb ik daar niet langer meer voor nodig…    Verder houd ik ook van jou Meneer Kayhatu…
 Van de maan en terug <3

 9. Glenn
   · 

  Moet dan toch ‘Vanity’ newsletter zijn ?

  • Vanity Roxane
    · 

   So true 🙂 Het nieuwe domein is ook al geclaimed!

 10. Henk
   · 

  (L)