Next Prev
 

Menu

All I want for Xmas, is gewoon weg gaan…

Ik zal jullie iets verklappen… Ik heb niet zoveel met kerst… Al jaren word de introvert in mij rondom kerst moe en gestrest van de familie bezoeken en verplichte etentjes. In aanloop ga ik mezelf vaak te rade, wat betekent dit hele circus nou eigenlijk? Ik ben niet Christelijk en heb dus vrij weinig met white baby Jeezy die geboren wordt en verlichting brengt op aarde. Ook het idee van een boom in huis halen vind ik ergens een soort van cruel. Hoezo kap je een boom om hem vervolgens met decoratie en al te laten sterven in je woonkamer? *Sad*

Ik hoor je denken, die lichtjes en samenkomst zijn toch wel cute en gezellig Van, come on? Ja hoor, zonder sarcasme, dat is echt heel gezellig! Love me some kaarsjes! Gezamenlijk met de familie 3 kilo aankomen door lekker eten is fantastic! En cadeau’s zijn awesome! Tuurlijk! Maar moet dit echt elk jaar stipt gebeuren op 25 en 26 december? Zogenaamd als heidense traditie? Is kerst eigenlijk niet gewoon de grootste vorm van blind geloof op globaal niveau? Iets dat we doen omdat we dat gezellig vinden maar waar we de werkelijk waarde volledig van uit het oog hebben verloren (shout out naar mensen die het wel vieren met actual purpose)? Is kerst anno 2019 een uit de hand gelopen Coca Cola commercial IRL?!?! Kerst zie ik zelf vooral als een vrije dag, het liefst pak ik mijn koffers en ga ik op vakantie. Of naja, minimaal blijf ik gewoon in bed liggen met een film, popcorn en mijn lover dichtbij me, ver van alle opsmuk… Dit is trouwens geen shade naar mijn geliefden en familie, ik houd gewoon niet zo van ‘moeten’.



Wat heeft me energie
gegeven? Wat niet? Waar was
ik in 2019 trots op?”


Helemaal 100% haten op deze maand kan ik niet, december heeft ook veel goeds in zich. Zelf grijp ik het graag aan als moment van bezinning waarin ik nadenk over de richting van het nieuwe jaar. Wat heeft me energie gegeven? Wat niet? Waar was ik in 2019 trots op? Welke groei heb ik doorgemaakt? Waar wil ik verder op inzetten? En nog belangrijker, waar was ik dankbaar voor?

Een paar weken geleden ben ik gaan reflecteren en schrijven. Ik neem daar zelden tijd voor, maar kwam er zo toch weer achter dat ik in 2019 heel veel heb gedaan. Ik ging hard op heel veel verschillende vlakken. Aan de hand van een aantal blogs wil ik jullie meenemen in wat dat allemaal is geweest. Ik realiseer me namelijk dat ik een heleboel niet deel via the Gram. Insta stories gebruik ik veelvuldig om korte avonturen te delen, maar het is niet echt de plek om de diepte in te gaan… So bare with me, laten we de komende dagen de diepte in gaan…


Wil je trouwens mijn updates ontvangen straight in je mailbox? Schrijf je dan in voor Van mail. Over een tijdje wil ik weg van de socials dus dit is sowieso een goed idee om alvast te doen als je in contact met me wil blijven.

One thought on “All I want for Xmas, is gewoon weg gaan…”

  1. Lisa
     · 

    ♡♡♡