Next Prev
 

Menu

Air Waves: Vanaf Feb Live & Direct op ITMOTR Radio

Het is nog maar februari en 2020 is nu al een lekker jaar voor mij en muziek! Naast mijn nieuwe rol als programmeur voor het Green Vibrations Festival pak ik vanaf deze maand nog een project op. Waves is vanaf deze maand namelijk weer terug (told ya!), maar wel in een andere vorm dan je gewend bent (told ya again), namelijk als een bi-monthly radioshow op InTheMiddleOfTheRhythm!

Waves (de fissa) is ontstaan vanuit Dwars Records; Een talentontikkeling platform en label voor producers uit Twente. Met Waves gaven we het top-talent van het label een plek om zich te ontwikkelen voor een groter publiek. De insteek van Waves als lituation zat hem dus altijd primair op ontwikkeling van talenten, secundair op party-throwings, Die party-throwings was een middel om een groter artistiek doel te bereiken!

Door het reizen tussen Eanske, Roffa en Eindje en het werk die ik in de verschillende steden doe binnen de culturele sector zie ik een heleboel scenes en daardoor realiseer ik me twee dingen:
1) Dit heb ik eerder genoemd, maar inserts *Dark Raver – Komt tie dan hĂ©*: Mensen uit het oosten vergelijken zichzelf vaak met de randstad en zetten zichzelf daardoor op een lager voetstuk, terwijl dat op skills niveau totaal niet terecht is.
2) Als je een scene wil ontwikkelen moeten er plekken zijn die dit faciliteren en waar mensen samen kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk dat verhalen van de mensen die er onderdeel van zijn gedocumenteerd en gevierd worden. Zo schrijven we onze eigen geschiedenis!

Met de nieuwe show genaamd Air Waves draait het om het verhaal achter de muziek. Het is een plek voor verdieping en conversatie. Tijdens Air Waves staan gesprekken met mensen uit Enschede underground centraal. Met de talkshow wil ik de successen van onze eigen helden vieren! Door deze verhalen te delen hoop ik mensen onderling nog meer te kunnen verbinden en onze eigen scene nog meer te versterken.

De allereerste gast die ik mag verwelkomen is HGHR LVLS; een producer, MC, master in communicatiewetenschappen, kindred spirit, vipassana-broeder en verbinder in onze stad. Ik heb deze strijder 13 jaar geleden ontmoet als host bij mijn allereerste DJ-gigs. Daarna hebben onze paden op verschillende manieren gekruisd. We gingen bijvoorbeeld voor een opdracht van Powered By New Arts beide naar New York, waren collega’s bij NAXT en ook was hij Waves host (in Atak) tijdens het eerste seizoen in 2013. Hij heeft aan de wieg gestaan van een heleboel toffe projecten en initiatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hartkwartier, NAXT, Blisskickers en Green Vibrations. Zondag 23 februari ga ik er hem er van alles over vragen en delen we tussendoor nog wat zijn eigen werk. Tune je in? We zijn live van 16:00 tot 17:00!

Foto: Waves had in 2016 ook een eigen radioshow op Eekoethee radio.


Wil je trouwens mijn updates ontvangen straight in je mailbox? Schrijf je dan in voor Van mail. Over een tijdje wil ik weg van de socials dus dit is een goed idee om alvast te doen als je in contact met me wil blijven.